Skocz do zawartości

spalanie w rs 50

zakret2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam ostatnio zrobilem sobie mala wyprawe na moto ok 200 km zalalem 10 litrow paliwa i poprzejechaniu 150 km byla rezerwa a w miescie robie zawsze 210 km zanim przelacze na rezerwe. ostatnio tez zauwarzylem ze ubywa mi oleju ze skrzyni biegow. co do oleju to jest wina zemeringa a co do spalania to nie mam pojecia dlaczego tak jest. co otym myslicie?

Edytowane przez zakret2

tez zalezy od stylu jazdy. Jakie miales srednie podczas wyprawy? rs nie jest na dotarciu?

troche to glupie przeciez na trasie powinien spalic mniej ale wiem jak to sie jezdzi z kumplami na trasie:) jeden daje w palnik to drugi go wyprzedza i tak w kolko:)

i to jest 50 ?? :eek: jeszcze niedlugo sie okarze ze zalozysz cylinder 80 i bedzie szybciej latalo niz moja NSR... ciekawe... ale przy takim wyzylowaniu silnika nie miej pretensji o spalanie ;p chcialbym zobaczyc mine policjantow kiedy mowisz im "panie kochany władzo to 50 jest , sportowy wydech zalozylem i szersze opony :icon_razz: " :notworthy:

zalozylem tylko opone 120/70/17 i 13 zebatke do przodu bo na orginalnej 12 wyciagalem tylko 80 i tak jakos wyszlo 80ccm kumpla na starcie odstawiam bez zadnych problemow. wracajac do tematu jak kupilem moto w zeszlym roku jechalem trase o dlugosci 140 km i spalila ni niecale 4 litry spokojnie moglem zrobic 250 km na zbiorniku a tu o 100 km mniej jechalem tez 80 km/h

nie ma co sie dołować takim spalaniem... ja sprawdzałem u siebie ostatnio spalanie w NS1 i przy normalnej, ba,spokojnej jezdzie po miescie nska wciaga mi rowno 6 litrow na setke... a co dopiero jak sie odkreci... ale to moze byc wina modulu(nie takiego jak byc powinien- ale juz znalazlem- teraz tylko kwestia wysylki), ktory jest nie taki jak byc powinien...

a co do oleju, mysle ze to jest powaznijeszy problem- ile ci wciaga???

pzdr:)

tyle "motorowery" jezdza. W kazdym razie masz "zdrowy" silnik nie licząc simmeringa jesli to co mówisz o oleju to prawda.

moja 12letnia RG80 jedzie 100km/h po prostej. Tyle samo jechała młodsza tzr50.

6,6L/100 to całkiem sporo. Po wykluczeniu wycieków i złęgo składu mieszanki pozostaje się pogodzić z tym faktem.

Wykreć swiece i sprawdz kolor. Jesli jest czarny to znaczy, że w mieszance jest za duzo wachy. Po zmniejszeniu powinna mniej palić i lepiej jezdzic. Kolor kawy z mlekiem jest jak najbardziej prawiedłowy. Biały to z kolei za mało wachy za dużo powietrza.

Sam jestem na etapie regulowania gaznika co w moim przypadku nie jest proste i tak w paru linijkach nie wytłumaczę Ci jak to powinno sie robic, a na małpe to lepiej nie regulować. Tak czy owak spalanie musi zostać.

tomek