Cyman Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Witam mam taki problem dziś jechałem w mieście i nagle z silnika zaczęły wydobywać sie skutki stanąłem i chcąc ruszyć z 1 nie mogłem tak jakby silnik był na luzie i to po próbie na wszystkich biegach np wrzucam 2 puszczam sprzęgło i nic moto daje sie przepchać nawet silnik pracuje bez zarzutu. Ktoś miał kiedyś taki przypadek czy to do wymiany cała skrzynia? :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Witam mam taki problem dziś jechałem w mieście i nagle z silnika zaczęły wydobywać sie skutki stanąłem i chcąc ruszyć z 1 nie mogłem tak jakby silnik był na luzie i to po próbie na wszystkich biegach np wrzucam 2 puszczam sprzęgło i nic moto daje sie przepchać nawet silnik pracuje bez zarzutu. Ktoś miał kiedyś taki przypadek czy to do wymiany cała skrzynia? :evil: Może to być rownież awaria sprzęgła. Skoro włączasz wszystkie biegi znaczy że prawdopodobnie skrzynia działa. Sprawdź sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JĘDRZEJ Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Nie wiem jak to jest w Twoim motocyklu, ale wyglada na brak przekazania napedu z wału na wałek sprzęgłowy.Łańcucha sprzęgłowego raczej nie masz,bo takie są objawy jego pęknięcia, być może ściął sie wpust na kole zębatym wałka sprzegłowego ,które jest zazębione z kołem zębatym na wale.Tak czy siak zdejmij prawą kapę, najpierw spuść olej ,i musisz rozebrać sprzegło, Skrzynię raczej masz nieuszkodzoną.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Potwierdzam ze wyglada to na awarie napedu pierwotnego ( silnik - sprzeglo ). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi