bart_b Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 - mycie motocykla (całego) - szampon "Formula" - czarne plastiki - kokpit spray "K2", "plak" itp- trudne robaki - płyn do szyb uzywanego w domu :)- szyba - jak wyzej- felgi - benzyna ekstrakcyjna. - opony - pianka do konserwacji opon ale nakładana na szmatke i rozprowadzana tylko po profilu opony (nie psikac po bierzniku bo śliskie)- bardziej splowiale plastili czarne pasta "czernidło" do tw. sztucznych- ranty opon czasem pasta do butów (działa) po umyciu motocykla wode usuwam sciereczka z irchy i nakladam mleczko no i poleruje. mleczko z regóły "formula", "turtlewax" albo "sonax" elementy z aluminium i nierdzewki przecieram od czasu do czasu "automaxem" a grubsze ryski na lakierze "tempo" Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redbull Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Polecam chemię i kosmetyki firmy SJD Pro Tech.Oprócz preparatów takich jak: aktywna piana do szyb, wosk motocyklowy w sprayu, impregnat do skóry i tekstylny, odświeżacz z nano srebrem do kasków, butów, rękawic oraz zmywacz i smar do łańcucha, znajduje się bardzo dobry preparat a mianowicie "Cytrusowy zmywacz do etykiet" który bardzo dobrze usuwa zabrudzenia po spalonej gumie!! pozostałości asfaltu i smoły - sprawdzone.http://www.sjd-lublin.com.pl/nowosci/30-nowy-produkt-o-szerokim-zastosowaniu-cytrusowy-zmywacz-do-etykiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew1 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Chemia motocyklowa do myscia silników daje rade, jest delikatna i nie odbarwia aluminium. Nie polecam stosować aktywnej piany do ciężarówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro3 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja do polerowania lakieru używam pasty polerskiej lekko ściernej firmy K2. Chyba najlepszy środek jaki spotkałem do polerowania. Efekt widoczny gołym okiem. A do felg też pasta polerska K2 ale najpierw usuwanie smaru specyfikiem WD-40. kulawy Ten specyfik miał autor na myśli pasta lekkościerna do karoserii K2. Nie ma chyba innej o takiej jakości i za taką cenę :) Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Maro3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Panowie czym polerujecie kolektory wydechowe. Jakie pasty dobre do ręcznego polerowania, godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrGlub Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Autosol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Płyn do mycia naczyń jako środek do ogólnego mycia, a generalnie korzystam z samoobsługowych myjni ciśnieniowych jakich pełno ostatnio powstało. Dają radę, ale oczywiście miejsca potencjalnie wrażliwe staram się myć delikatnie i strumieniem z pewnej odległości, aby nie uderzało tam wysokie ciśnienie. Dotychczas żadnego łożyska nie zatarłem, nic mi się nie wypłukało, a fakt braku późniejszej potrzeby wycierania zakamarków motocykla jest dla mnie bezcenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Do plastików nie lakierowanych, do czyszczenia silników, karterów silnika, wszystkich innych zakamarków gdzie zarzuca smar z łańcucha, czy smołę spod kół ? Np i żeby te plastiki potem jak w nowym moto wyglądały ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azbest Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Do czyszczenia moto mocno brudnego i okurzonego woda pod lekkim ciśnieniem (ze szlaucha) żeby nie było ziarenek piasku a następnie płyn do szyb, (owady też dobrze schodzą tylko trzeba wcześniej napsikać aby "zmiękły"), następnie wosk "plak" w płynie i szmatka, na koniec plak do kokpitów i szmatka i .... błyszczy jak psu jajka. Felg niczym specjalnym nie czyszczę, tzn. szampon do mycia auta. Tłumik i kolektor płynem do szyb (oby zimny był), plastiki po plaku nówka pewex. Kufer po plaku błyszczy jak skarb jaki czy sezam.Za każdym razem jak wypucowany to odkładam zamiar sprzedania swojej Devi :rolleyes:A wygląda to mniej więcej tak. Moto 16-letnie z 80tkm na zegarze:http://images76.fotosik.pl/656/8a385e06359977fa.jpghttp://images78.fotosik.pl/656/7478fa2f606dc6e8.jpg Ps. Siedzenia niczym nie smaruję, bo by mi doopsko jeździło na boki ;) chociaż mam "antypoślizg" naszyty na spodniach :cool: Edytowane 22 Lipca 2016 przez Azbest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 No wiadomo, nie wiek, a stan motocykla najważniejszy i po kim jest. Kurcze PLAK hmmmm trochę tłusty i jajco błystny ;) Są chyba inne środki do pielęgnacji plastików takie nie na silikonie. Ja kiedyś używałem PRONTO do mebli do elementów plastikowych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Autoland, cała gama preparatów do mycia ma sucho, działa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 24 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Gdzie Kolega kupował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azbest Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Kurcze PLAK hmmmm trochę tłusty i jajco błystny ;) Są chyba inne środki do pielęgnacji plastików takie nie na silikonie. Ja kiedyś używałem PRONTO do mebli do elementów plastikowych :) Ale ja nie "Mirek handlarz" i po tym plaku szmatką przecieram, więc nie błyszczy aż tak i nie jest tłusto.Pronto też wypróbowane i nawet nawet. Łatwiej później opłukać np. z kurzu czy błota (po jeździe w deszczu). Edytowane 25 Lipca 2016 przez Azbest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Przetestowane i warto skorzystać. W biedronce chusteczki nawilżane do pielęgnacji mebli. Rewelacyjne do moto. Można lecieć po wszystkim łącznie z siedzeniem. Ładnie wygląda. Nie błyszczy się na tłusto jak PLAK a jednak dodaje szyku ;) Cena chyba 6,99zl za duże opakowanie i moto jak nowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi