jeszua Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Hm.... ostatnio słyszałem że jeśli jesteś nie pełnoletni to ci mogą **** zrobić:) (...) primo: zamiast klepania w klawiaturkę, polecałbym dokształcenie się w zakresie poprawnej pisowni w języku polskim; przyda się z pewnościąsecundo: mogą? za osobę niepełnoletnią odpowiadają rodzice/prawni opiekunowie, ze wszelkimi tego konsekwencjami. nadto w przypadku braku uprawnień do prowadzenia pojazdu - sąd może orzec wstrzymanie możliwości nabycia takowych na okres nawet kilku lat - można sobie poczytaćjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelmoto2 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ale najbardziej skuteczna :) to wez kawalek obrzyna i idz odstrzel chlopa z twojej wioski co sprzedaje na allegro rupiecie z niemiec i cofa im liczniki spawa i prostuje ramy a pozniej pisze ze rama ok jesli nie wiesz ocb to polec po wiosce i znajdz cbr100rr Hm.... ostatnio słyszałem że jeśli jesteś nie pełnoletni to ci mogą **** zrobić:). Powiedzmy że złapała Cie policja masz motorek ładnie zarejestrowany masz dokumenty i nic Ci nie mogą zrobić ... przecież to siara wyślą Cię do sądu grockiego że żeś mu przygrał na prostej drodze :). nie mogą Ci nic zrobić ale spotkałem się z sytuacją że kumplowi nic nie zrobili ale przebili mu tylnie koło. bagnetem chyba dobrze ze mu serca nie przebili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Tematy tego typu sa modne bo jest okazja z kogos polac. Ale dla zaintersowanych naprawdę, jest ta informacja: policja ma prawo scigac uciekajacego np. motocyklem i moze to robic samochodem, motocyklem, helikopterem czym tam sie da. Kolczatek nie stosuje się do jednosladow za wyjatkiem motocykla z wozkiem bocznym. Ucieczka przed policja to wykroczenie. nieletni podlegaja pod Sad Rodzinny i Nieletnich a za szkody przez nic spowodowane do odpowiedzialnosci moga zostac pociagnieci ich rodzice. No i to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 to wez kawalek obrzyna i idz odstrzel chlopa z twojej wioski co sprzedaje na allegro rupiecie z niemiec i cofa im liczniki spawa i prostuje ramy a pozniej pisze ze rama ok jesli nie wiesz ocb to polec po wiosce i znajdz cbr100rr Największa woiska w okolicach Lwówka to podobno Wrocław. I tam na hektar napewno przypada więcej "spawaczy" niż w małym Lwówku :flesje: A taki obrzyn czy inna strzelba gładkolufowa jest właśnie najskuteczniejsza.Jednak nie twierdze, że strzelanie w plecy jest słuszne czy honorowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelmoto2 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Największa woiska w okolicach Lwówka to podobno Wrocław. I tam na hektar napewno przypada więcej "spawaczy" niż w małym Lwówku :icon_evil: A taki obrzyn czy inna strzelba gładkolufowa jest właśnie najskuteczniejsza.Jednak nie twierdze, że strzelanie w plecy jest słuszne czy honorowe... ale czy ja mowilem zebys mu strzelil w plecy, wystarczy jak go strzelisz w pape, a tak swoja droga to slyszalem ze ten lwowek maja orac tylko jakies kurtyny maja stawiac zeby sie na wroclaw nie kurzylo hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Z tym strzelaniem to chodziło mi o tych uciekających przed władzą.A z oraniem to nie przejdzie bo się emeryci i renciści nie zgodzą :P Ten koleś od spawanej i z cofonym licznikiem cbr100rr (jeśli myślimy o tym samam) to kontaktów i zakupów odradzono mi juz z 10 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hes Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 okej już wiemy jak jest z ucieczkąAle mam inne pytanie:Czy policja może zauważyć przekroczenie prędkości podjechać z tyłu w czasie jazdy np. na światłach spisać numery i bez zatrzymania i jakiego kolwiek zasygnalizowania wyslłać tylko mandat?Czy oni potrzebują jakiegoś dowodu przekroczenia prędkości?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ube Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) jak lecisz 180 to jak cię na radar łapną to nawet nie będa gonić, bo i tak za nim ruszą to nie będzie wiadomo gdzie jesteś, raz tak był w jakimś programie na TVN Turbo to nawet nie mieli zamairu ruszać, a numeru rejestracyjnego to przy takiej prędkości też nie spisali. Ale jestem za tym żeby nie uciekać. Edytowane 10 Maja 2007 przez ube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 ...czyli nie schodzimy poniżej 180 :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario33 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Ludzie sa niereformowalni... Po pierwsze, nie uciekać,... Po drugie - nie uciekać !!! Po trzecie - NIE UCIEKAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po tym wstępie info z pierwszej reki (rozmowa z motocyklistą z Komendy Stołecznej): 1. Policja MA PRAWO i BĘDZIE ścigać motocyklistów, których jazda zagraża bezpieczeństwu w ruchu drogowym, do użycia specjalnych samochodów, motocykli, blokad i siatek powstrzymujących włącznie. Nie używa się kolczatek... 2. W razie gdy ktoś przekracza prędkość i nie ma możliwości bezpiecznego prowadzenia pościgu (czytaj - nie ma Vectry 3,2 litra z podwójną turbiną, a jest np. zwykle Mondeo) - wystarczy zdjęcie z kamery pojazdu z wyswietlonymi parametrami jazdy - większość radiowozów (99%) ma to na pokładzie. 3. Dowodem w sprawie przekroczenia przepisów może być choćby zeznanie cżłonków patrolu policji, ale to rzadko sie stosuje - wystarczy foto z kamery pojazdu, także pojazdu bez oznaczeń 4. Policja aktywnie używa do ścigania osób znacznie przekraczających prędkośc silnych motocykli - w Wawie to jest BMW (jedno, obecnie negocjuje sie zakup dwóch nastepnych). Używany jest on także do scigania motocykli, a jego kierowcy to naprawdę sprawni jeźdżcy. Zarządzenie wewnętrzne policji o zaniechaniu ścigania motocykli istnieje, ale nie JEST BEZWZGLĘDNE, patrz pkt 2 wyżej - odstępuje sie od pościgu TYLKO jeżeli nie ma środków pozwalających prowadzić go bezpiecznie. Jednocześnie zarządzenie to nakazuje policjantowi udokumentowanie wykroczenia wszelkimi dostepnymi srodkami (w tym foto, nagranie etc) oraz zawiadomienie oficera dyzurnego, ktory ma obowiązek zareagować. Jeszcze raz - nie uciekać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Widzę, że aktywni w tym poście to głownie małolaty, pewnie bez prawka. Więc proszę porównanie: mandat za jazde bez prawka 300-500. Kara od sądu grodzkiego za ucieczke przed policją - ok. 5.000 zł. Płatne przez opiekunów prawnych małoletniego lub niesamodzielnego. Sprana dupa pasem przez ojca (i słusznie) i koniec z moto na wiele lat - bezcenne. Za resztę zapłacisz kartą MasterCard :crossy: EDIT: Policja ma prawo użyć broni w przypadku podejrzenia popełnienia przestępstwa (jak wtedy gdy facet uciekał, a byl napad na hurtownię zrobiony przez motocyklistów). Jak uciekasz - możesz oczekiwać kulki w plery, jeżeli w oklicy był napad z bronią w ręku. I policja ma do tego pełne prawo - wszędzie na świecie... Edytowane 10 Maja 2007 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Wedlug mnie wiekszosc Policjantow prawidlowo reaguje - Jadac motocyklem dosc szybko nie zatrzymuja ochoczo nie chca stwarzac zagrozenia i chwala im za to. Mnie drapneli juz w tym sezonie kilka razy ale jak stalem... kilka dni temu poszedlem ze swiatel na gume i jak zszedlem na dwa kola zobaczylem patrol Policji z radarem a 50 nie jechalem... kompletnie nic nie reagowali, pewnie troche byli przerazeni Kontroli nie trzeba sie bac, choc nie powiem ze sa wyjatkowe sytuacje :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelmoto2 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 heh kolezko a gdzie 99% radiowozow ma kamery bo dla przypomnienia jestesmy w polsce a nie w usa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario33 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 heh kolezko a gdzie 99% radiowozow ma kamery bo dla przypomnienia jestesmy w polsce a nie w usa W wydziale ruchu drogowego komendy stołecznej np. i to bynajmniej nie w usa... We Wrocku będzie podobnie - może w wycofywanych zuzytych poldkach nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hes Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 No sympatycznie to wygląda :buttrock: Pewnie (mam nadzieje) nie dostane mandatu bo wydaje mi się że raczej by mnie zatrzymali bo mieli nie jedną okazje by to zasygnalizować, wkońcu jechali za mną prawie przez pół miasta :icon_mrgreen: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 A co tu polemizować...?Gdy na ulicy złodziej wyrwie komuś telefon/torebkę i zacznie uciekać, staje się w tym momencie bandytą. I gdy policjant podejmie decyzje że strzelająć nie spowoduje zagrożenia życia i zdrowia innych osób to to zrobi.Więć gdy motocyklista jadąc, świadomie nie zatrzyma się do kontroli, także łamie prawo i też możemy go nazwać bandytą, i instrukcję są identyczne... Pozatym....tak jak pisano tu wcześniej....Po co uciekać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi