rajdowiec Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 witam mam pytanie czy można(czy da rade) wsadzić tuleje żeliwną w cylinder zeliwny,bo w aluminiowe(duralu) sie wkłada a czy w zeliwo też można?czy są jakieś zastrzeżenia Za odp.z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 (edytowane) po co wkladac tuleje gdy mozna dac cylinder do szlifu... a jezeli juz niema co szlifowac to powinno sie kupic nowy ,wkoncu sa tansze niz nikasylowe tak mysle jak co to poprawic mnie prosze Edytowane 30 Marca 2007 przez Pawik NSR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 po co wkladac tuleje gdy mozna dac cylinder do szlifu... a jezeli juz niema co szlifowac to powinno sie kupic nowy ,wkoncu sa tansze niz nikasylowetak mysle jak co to poprawic mnie prosze No w tym właśnie problem iż mam cylinder porysowany a nie moge dostać tłoka na szlif o takim wymiarzemoze bym podpasował jakiś lecz wątpie gdyż musi mieć sworzeń 12mm a srednice ok.58mm a takie wymiary mają już 16mm sworznie. bo ten stary tłok jest dobry jesli by można było włożyć tuleje to byłoby wszystko ok. a nowy cylek z tłokiem to ponad 1tys zł wiec jak pakować tyle to można kupic już cały silnik.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 wybija sie stara wklada sie nową i szlifuje pod rozmiar tloka.pzdr.www.motor-tech.katowice.pl tu ci to zrobia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 wybija sie stara wklada sie nową i szlifuje pod rozmiar tloka.pzdr.www.motor-tech.katowice.pl tu ci to zrobia.z dorobieniem nie mam problemow mogę ją samemu zrobić tylko chodzi mi tylko o szczeloność pomiedzy tuleją a cylindrem(żeliwo-żeliwo),no spróbuję zrobic zobaczymy co z tego wyjdzie.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiktorMT Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Nie wyważaj otwartych drzwi ! Chodź chwalę inicjatywę i chęć stworzenia czegoś samemu!Z motorowymi pozdrowieniami MOTOR-TECH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi