Złoty Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 No i stalo sie chwalilem chwalilem i przechwalilem....Motorkiem nie smigam jeszcze dosc ostro bo troche czasu brak , srednio raz w tygodniu ...Zauwazylem jak jak moto tyle postoi a nawet krocej dzisiaj rano odpalila a pozniej (po 4h) juz nie....ogolnie to moto dzisiaj rano tez nie chcialo zagadac odrazu zalało swiece dopiero po wypaleniu zaczelo gadac choc z oporami, troche prychalo i stekalo ale w koncu zaczelo rowno chodzic....Czy to moze byc wina juz troche wylatanych swiec i wylatanego filtra powietrza?? Wszystkie czesci mam juz kupione nowe ale jeszcze czekam na dostawe:(( moze to byc cos innego czy to napewno wina tego dziadostwa????...synchro zrobione i regulacja tez. czekam na wasza opinie :)( troche doluje mnie wizja zje***** moto przed swietami, wiec wole odrazu zrobic wszystko to co trzeba zeby polatac sobie w swieta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Wymyślanie co to może być na odległość nie ma większego sensu.. Wymień świece a bedziesz wiedział czy to ich wina ale wydaje mi się, że tak bo sam właśnie zamówiłem nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 No i stalo sie chwalilem chwalilem i przechwalilem....Motorkiem nie smigam jeszcze dosc ostro bo troche czasu brak , srednio raz w tygodniu ...Zauwazylem jak jak moto tyle postoi a nawet krocej dzisiaj rano odpalila a pozniej (po 4h) juz nie....ogolnie to moto dzisiaj rano tez nie chcialo zagadac odrazu zalało swiece dopiero po wypaleniu zaczelo gadac choc z oporami, troche prychalo i stekalo ale w koncu zaczelo rowno chodzic....Czy to moze byc wina juz troche wylatanych swiec i wylatanego filtra powietrza?? Wszystkie czesci mam juz kupione nowe ale jeszcze czekam na dostawe:(( moze to byc cos innego czy to napewno wina tego dziadostwa????...synchro zrobione i regulacja tez. czekam na wasza opinie :crossy:( troche doluje mnie wizja zje***** moto przed swietami, wiec wole odrazu zrobic wszystko to co trzeba zeby polatac sobie w swieta...Moze po prostu robisz zbyt krotkie trasy i silnik nie osiaga prawidłowej temperatury pracy co skutkuje problemem ze świecami. Poza tym dłuzsze trzymanie silnika na ssaniu przyspiesza to zjawisko.Sprobuj zmniejszyć wielkość przerwy na świecy na ok 0,7-0,8mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Kup swiece DENSO Irydium, nie wiem skad jestes ale Piotrusgsx z forum ma je chyba w swojej ofercie i moze ci wyslac. Sa drogie ale potrzebujesz tylko 2. Startaj sie jezdzic codziennie, minimum 20 km :icon_rolleyes:Jezeli nie ma mowy o codziennej jezdzie pamietaj o doladowaniu aku przed jazda ( poprzedniego dnia ).Z wzrostem temperatury na zewnatrz problemy znikna. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Ciepło, nie ciepło Adamie, ale mój leciwy GS pali od strzała a jego SVka ma problemy? Ja tam mechanior nie jestem, ale dziwi mnie to. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Czym nowszy motocykl tym bardziej ubogo ustawiony ( zanieczyszczenie srodowiska i coraz wyzsze normy sie klaniaja ) i stad klopoty.W dodatku benzyna coraz gorsza.A twoj GS juz 15 razy zostal przeregulowany na bogatsze ustawienia i dlatego dziala. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi