DonMariano Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Witam, No, jest sprawa jak w temacie... . Czy dam radę wymienić olej i czy to jakoś reguluje się twardość? Zaznaczam, że nie ma tych zaworków do reulacji co to niektórzy mają. O oleju wiem jaki i ile.Proszę o rady...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakret2 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 w apce mialem identyczny problem i okazalo sie ze mam malo oleju i zyrobiony tloczek w amorach co do oleju to idz do jakiegos sklepu gdzie maja czesci do virago i spytaj sie ile oleju wchodzi w lagi i jaki gesty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Może masz za mało oleju lub jest juz mocno stary.Wymiana oleju w lagach w Virago to pikuś.Troche roboty ,ale idzie jak po maśle.Jeśli na oryginalnym oleju bedzie za miekko to zalej gęsciejszy olej.Regulujesz twardość gęstością oleju lub jak niektórzy to robią ilością . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Olej nie załatwia wszystkiego. Można też wymienić sprężyny na progresywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Olej nie załatwia wszystkiego. Można też wymienić sprężyny na progresywne.Tylko ze to juz sporo większy wydatek niż wymiana oleju. Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoluch Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 (edytowane) WitamJeżeli Tobie to pomoże oto dane odnośnie oleju do amortyzatorów, wg Świata Motocykli (niestety nie mam numeru i roku i dane dotyczą XV750) to :"Przednie amortyzatoryPo 396 ccm 10W(155mm od górnej krawędzi rury przy całkowitym wciśnięciu i bez sprężyny)"Myślę, że przednie zawieszenie w XV750 i XV1100 niewiele się różni.Natomiast serwisówka: " Front fork oil capacity XV1000, XV1100 13.1 oz. (372cc)" oraz "Spring free lenght XV700, XV1000 , XV1100 20.2 in (513 mm)" Ja osobiście jak wymieniałem olej to zakupiłem dwuskładnikowy Castrola (strong i light). Aby uzyskać odpowiednią gęstość miesza się odpowiednio proporcje jednego i drugiego. Dzięki różnym proporcjom można samemu regulować gęstością oleju (twardością zawieszenia).Pozdrawiam Karol Edytowane 29 Marca 2007 przez Karoluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi