Maar79 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Zamontowałem szybę od MGG i dzisiaj miałem okazję trochę szybciej polatać, powyzej 120 kmh głowa z kaskiem wpada mi w tak sakramenckie wibracje że obraz mi się rozmazuje, i widzę wszystko jak przez mgłę, odrazu uprzedze pytania dowcipnych forumowych kolegów, dopiero teraz pije bro :biggrin: przejechałem tak może ze 3-4 minuty i czuje że mam spuchnięty mózg, czytałem gdzies że to się zdarza przy pewnych ustawianiech szyby, ale jak ją ustawić żeby tego dziadostwa nie było ?? ot pytanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Zgadza sie, Wszystko zalezy od ustawienia szyby. Musi byc ona pochylona do kierowcy - to raz, a dwa, nalezy zapewnic w ustawieniu pewien odstep dolnej jej czesci od lampy np. by byla szczelina, fachowo zwana "wenturiego" , ktora wyrownuje podcisnienie za szyba.Ale generalnie musisz "pocwiczyc" z ustawieniem szyby. Nic bardziej lepszego niz doswiadczenia :icon_question:W moim vn jest spora szyba i tak ustawiona, ze ja praktycznie nie odczuwam wiatru, nawet przy predkosciach powyzej 150 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 napisze to po raz drugi :icon_rolleyes: ja nie mam szczelinki i jest wszystko ok :icon_twisted: Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi