bocian1989 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Cze mam do was pytanie. Czy sa jakies róznice pomiedzy Honda NSR 80, a Honda NS1 ?? Odpiszcie. Z góry dziex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrAnEk654321 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Witam Widze ze jako pierwszy zawitalem :) Tak ogolnie to chyba malo sie roznia od siebie, gdzies wyczytalem,ze NS-1 to NSR 80... Wiec powinno byc to samo (jezeli sie myle to mnie poprawcie)A dlaczego sie pytasz? Chcesz kupic cos z tych dwoch modeli?? POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOOOCROSS Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 NSR 80 JEST CALKIEM INNA OD. NS1 MA NORMALNE ROZMIARY FELGI 17" A NSR 80 MA 12" TO JEST DLA DZIECKA CO MA 7 LAT DOBRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Nsr nie ma kól R12 NSR jest po prostu bardziej drogową wersją a NS1 torową. Co za tym idzie NSR jest trochę wygodniejsza.NS1 nie ma min. rozrusznika żeby byla lżejsza. Silnik ten sam ale nie jestem pewny czy NS nie mial oryginalnie montowanego cylindra nikasil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 (edytowane) Nsr nie ma kól R12 NSR jest po prostu bardziej drogową wersją a NS1 torową. Co za tym idzie NSR jest trochę wygodniejsza.NS1 nie ma min. rozrusznika żeby byla lżejsza. Silnik ten sam ale nie jestem pewny czy NS nie mial oryginalnie montowanego cylindra nikasil. :biggrin: :banghead: :banghead: Kto wam nawciskał takich bzdur że ns1 to wersja torowa??? chociaz fak faktem że scigaja sie na nich mam nawet takiego zanjomego. Ns1 stworzono po nsr50 ktora byla raczej nie wypalem bo byla za slaba i za wolna i kiepsko sie sprzedawała dlatego musieli wprowadzic jakas mocniejsza 80 dlatego powstala ns1. a startera nie ma dlatego ze silnik jest wziety od mbx-a i tylko lekko zmodyfikowany bo honda nie chciala budowac nowego silnika z rozrusznikiem bo to by za wiele kosztowalo. A wyglad ns1 troche wyprzedzil epoke chociaz juz w tamtych czasach byl widoczny tren na takie scigacze bo juz konkurenci budowali bardzej oplywowe maszyny a szczegolnie wlosi. Ns1 nawet nie ma ramy aluminiowej wiec co piszecie glupoty ze ten silnik nie mial rozrusznika zeby odelzyc moto pierwsze co to by wymienili rame na aluminiowa zeby zmniejszyc mase. A czemu nie mowicie z MBX nie byl produkowany na tor tez nie ma rozrusznika??? pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2007 przez Damiano_2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Damiano spokojnie, narazie tylko my o tym wiemy. takie po prostu panuje przekonanie, ze ns1 to na tor i tyle. poza tym, NSR 80 byly produkowane w latach 80... popatrz na bikepics.coma i jeszcze jedno, tego chyba nikt nie wie,chodzi o pojazdy wygladajace jak NS1 a z naklejkami SERYJNYMI NSR... kto wie jak to z tym jest, nie wiem. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 (edytowane) Damiano spokojnie, narazie tylko my o tym wiemy. takie po prostu panuje przekonanie, ze ns1 to na tor i tyle. poza tym, NSR 80 byly produkowane w latach 80... popatrz na bikepics.coma i jeszcze jedno, tego chyba nikt nie wie,chodzi o pojazdy wygladajace jak NS1 a z naklejkami SERYJNYMI NSR... kto wie jak to z tym jest, nie wiem. pzdr:) Tak sie unioslem bo nie lubie jak ktos nie wie a pisze głupoty. Mozliwe ze ns mialy naklejki nsr bo sa tez znane jako nsr75. NSR 80 praktycznie nie ma bo byly produkowane tylko na rynek japonski wiec do europy nie trafialy a wiekszosc tych 80 co widzimy na allegro maja zamontowny silnik od 80 zamiast seryjnego 50ccm. japońskie nsr 80 miały oznaczenie HC06 NSR 80 K (Japan) pozdrawiam Edytowane 22 Marca 2007 przez Damiano_2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian1989 Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Chodzi mi o taka nsr80http://moto.allegro.pl/item173187856_honda_nsr_80.htmlOna wyglada identycznie jak NS1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Chodzi mi o taka nsr80http://moto.allegro.pl/item173187856_honda_nsr_80.htmlOna wyglada identycznie jak NS1. Bo to jest ns1 tylko tak ktos napisał nsr80 jeszcze bym sie zgodził gdyby napisal nsr75. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian1989 Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Jak dzowniłem do goscia to mówił, że w dowodzie jest napisane Honda NSR. A co sadzicie o tej hondzie ?? Opłacało by sie ja kupic za takie pieniadze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Sory za wprowadzenie w bląd :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 w dowodzie to moze byc wszystko wpisane. rejestruje sie na nsr, bo ns1 byly tylko 75 i 79 ccm, wiec na motorower ciezko by bylo to zarejestrowac. poza tym dokladnie, NSR75(R/N) to to samo co ns1. chociaz jak (nie)wiadomo byly tez ns1 z cylindrami 79ccm. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) Ja tam nie znam dokładnych różnic ale Honda Nsr80, a Nsr75 N to dwa inne mota.Kiedyś szukałem uszczelki czy coś tam do swojej ns-1 i znalazłem serwisówkę do Honda NSR 80: http://www.rscycles.com/pdf_partsbooks.htm (honda nsr 80/50 pdf) Jest ona po japońsku ale schematy są i rysunki i wiem że to nie moje moto, silnik wygląda podobnie ale czy ten sam?Plastiki na pewno inne i wydech. Ale no cóż nie zagłębiajmy się. Ktoś napisał, że trudno zarejestrować na motorower jak sie ma wpisane Ns-1, ja miałem Honda NS-1 Montesa, gość jak przy rejestrowaniu zobaczył to sam nie wiedział co robić ale moja magiczna mama przekonała go, że to mały motorek i chciała żeby syn mógł jeździć i gość nie był jakiś bardzo przepisowy i w dokumentach tam gdzie model nic nie wpisał, miałem tylko honda i 49ccm. Także dla spokoju lebiej rzeczywiście mieć NSr w dowodzie zawsze można powiedzieć ze to nsr50. Pozdro 4 All :icon_razz: Edytowane 23 Września 2007 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara_1990 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Ja w dowodzie od mojej pierwszej NSR mialem wpisane HONDA NS 125Rrocznik 96 wice to zalezy... jak kto wpisze i jaki idiota siedzi za biurkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 i to bylo na 50? pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi