blazej_19 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam, kupilem Kawasaki ZZR 600 z 98 roku i jedynym problemem tego motocykla jest wyskakujacy drugi bieg. Przyspieszajac spokojnie bieg nie wyskoczy, ale kiedy chcialbym przyspieszyc ostrzej od razu wyskakuje. W związku z tym moje pytanie do Was, czy taniej bedzie jezeli kupie skrzynie uzywana ( moge miec za 600zl) czy jak wymienie tylko te czesci ktore sa zuzyte?? A i jeszcze jedno, mam zamiar sam sobie naprawic ta usterke i chcialbym sie dowiedziec na co musialbym zwracac szczegolna uwage przy rozbiorce. Czy jest mozliwosc zrobienia tego bez wyciagania silnika czy inaczej sie nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ale ktoś umiejętnie przerzucał na dwójkę na tylnim :D a silnik raczej napewno będziesz musiał wyciągnąć chyba ze przewrócisz go do góry nogami :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 na bank masz uszkodzone kły na 2 trybach i na 90% wodzik wiec nie polecam juz eksploatowac wiecej tylo przed prawdziwa wiosna zmien skrzynie,a silnik na bank bedziesz wyciagalapropos 600zlza skrzynie to w/g mnie ciut duzo normalnie cenia ludzie w okolicy 300zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 na bank masz uszkodzone kły na 2 trybach i na 90% wodzik wiec nie polecam juz eksploatowac wiecej tylo przed prawdziwa wiosna zmien skrzynie,a silnik na bank bedziesz wyciagalapropos 600zlza skrzynie to w/g mnie ciut duzo normalnie cenia ludzie w okolicy 300zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 hehe jak zwykle któs ćwiczył jazde na kole.Biedne te zigzaki zawsze problem z drugim biegiem.Jak części to tylko nowe.I oczywiście silnik z ramy bo jak pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wioslarz Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Musisz rozebrac silnik od dolu i zobaczysz co jest nie tak! Moim zdaniem nie jest to nic zbyt powaznego jednak co do naprawy nie wypowiem sie bez obejzenia ale juz nie raz u szlifieza naprawialem kły w skrzyni biegow! Jak by co daj znac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Jeżeli za 300 miałbyś dobrą skrzynię to czemu nie ale 600 to ja bym napewno nie dał za używke. Do wymiany jest koło 2 i 6 biegu oraz jeden wodzik. SIlnik musisz wyjąc obowiązkowo, inaczej ani rusz a co do samego przełożenia to o ile znasz troche tamat mechaniki to powinieneś sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej_19 Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dobra, to juz mam jakies pojecie co i jak z ta skrzynia, a orientuje sie ktos ile moga mnie kosztowac nowe czesci bo nie wiem czy rozgladac sie za uzywka, tym bardziej ze w weekend bazar w poznaniu, czy powoli zamawiac nowe czesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Z tego co wiem to 2 tryby do srada koles kupowal w suzuki polska to placil kolo 650zl bez wodzika same tryby.Ale moze Kawasaki mniej sie ceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dobra, to juz mam jakies pojecie co i jak z ta skrzynia, a orientuje sie ktos ile moga mnie kosztowac nowe czesci bo nie wiem czy rozgladac sie za uzywka, tym bardziej ze w weekend bazar w poznaniu, czy powoli zamawiac nowe czesci?Zadzwon do dilera to sie dowiesz jakie sa ceny czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał22 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Koszt zębatek z przesówką czyli wodzikiem koło 750-800zł, jeśli będziesz szukał używkito dobrze sprawdz jak wyglądają kły zębatek, ale minmo wszystko prponuje nowe części Do wymiany tych elementów silnik musisz rozpołowić więć wyjąć z ramy to konieczność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej_19 Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Szczerze powiedziawszy to nie spodziewalem sie tego ze te czesci moga tyle kosztowac, no ale trudno, jakos bede to musial przezyc, ale rozejrze sie jeszcze za uzywana skrzynia w sobote na motobazarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Zapytam znajomego mechanika, bo nie tak dawno bawił się z tym w zygzaku ile płacił. Tyle że on jako że bierze na firme części, chyba cały czas z Larssona ma byczą zniżkę. Przykładowo świece która kosztuje w sklepie 16 zeta od dostaje za 10. Tak więc warto poszukać kogoś to w tym siedzi. Dasz 100 do łapy i części będą za 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orkwisz Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 wiesz co dowiedz sie czy nie pasuje przypadkiem od zx6r bo jesli tak to sprzedam Ci skrzynie za 350zl jako ze jestes z forum :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Wez pod uwage ze w uzywanej skrzyni te same kola beda tez wyjechane i nawet jezeli teraz trzymaja to calkiem niedlugo moga przestac.Dwojka to zawsze najostrzej traktowany bieg we wszystkich motocyklach i najszybciej sie zuzywa - to co teraz wyglada na oszczednosc moze szybko okazac sie kosztowna pomylka. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi