Gościu Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2003 to na czy polega przerobieni instalik zeby paliła bez akumulatora? tak jak moja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Czerwony kabel z cewek oświetleniowych dajesz na cewke zapłonową- w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2003 moze jestem zbyt upierdliwy! ale nie wiecie mądre głowy czy da sie przerobic tak jawe zeby bez akumulatora palila???? bo raz jak mi siadl to mialem duuuuuuuzo pchania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2003 No jawę niestety nie da się przerobić. Starsza jawa ma prądnice, a nowsza alternator ale wirnik nie z magnesami stałymi tylko z elektromagnesem. Tak więc ciężko zarówno prądnicę , jak i ten alternator wzbudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Sorki, ze tak dociekam, ale dzis czytalem ksiazke w ktorej sa opisane silniki wiatr. I z niej wynika, ze silniki W-2(takie jak w SHL) palily bez akumulatora, silniki W-2A (takie jak w niektorych WSK) palily z akumulatorem, silniki W-2B (takie jak w niektorych WSK i w KOBUZIE) palily bez akumulatora. To chyba rozwiazuje nasze spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazmir Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Cze...Świateł nie ma bo pewnie przepięte są cewki to z tych czterech idzie towar prze prostownik na cewkę Wtedy możliwe że przy energicznym kopnięciu jest iskra Dobrze byłoby sprawdzić chociaż jakie jest napięcie bo obawiam się że może spalić się cewka lub prostownik (ja mierzyłem napięcie bez obciążenia - dochodziło do 75V)Pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Szkoda :( czyli albo trzeba brac ze soba zapasoy akumulator:) albo prostownik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Czerwony kabel z cewek oświetleniowych dajesz na cewke zapłonową- w skrócie i co to powoduje? bo szłyszałem ze jeźeli tak zrobie to bede tez miał wolne obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 2 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2003 Czerwony kabel z cewek oświetleniowych dajesz na cewke zapłonową- w skrócie jeszcze raz prosze! mozna nie w skrócie?????????????????????!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 3 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2003 Czerwony kabel z cewek alternatora który zasila światła trzeba podłączyć do cewki usuwając wcześniej poprzedni kabel zasilający który prawdopodobnie jest koloru białego. Czarny kabel to sygnał z przerywacza, jego należy zostawić.Po drodze trzeba dorobić jeszcze jakiś wyłącznik. No i palenie tylko z popychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 3 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2003 Czerwony kabel z cewek alternatora który zasila światła trzeba podłączyć do cewki usuwając wcześniej poprzedni kabel zasilający który prawdopodobnie jest koloru białego. Czarny kabel to sygnał z przerywacza' date=' jego należy zostawić.Po drodze trzeba dorobić jeszcze jakiś wyłącznik. No i palenie tylko z popychu[/quote'] no wrescie sie doprosiłem :D ale jest kolejny problem nie ma alternatora! albo mam i nawet nie wiem jak to wyglada :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 3 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2003 Napisz co tam pisze na obudowie, albo zrub zdjecie i wstaw do albumu to cos uradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gościu Opublikowano 3 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2003 Napisz co tam pisze na obudowie' date=' albo zrub zdjecie i wstaw do albumu to cos uradzimy.[/quote'] O i to mi sie podoba! fotki beda prawdopodobnie w poniedzałek jeszcze raz dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi