Skocz do zawartości

MG??? co to za marka???

LAMASSU
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zna ktos takie cudo? Wyglad i osiagi satysfakcynujace ale co dalej? http://moto.allegro.pl/item172781647_mg_zr...do_100km_h.html kto to robi? czesci pewnie nie ma cena fajna

juz sie dowiedzialem ,ze to Rover czyli angielski polonez tak mi wytlumaczono

:banghead:

Dlaczego wstyd?

Mój znajomy ma coś takiego http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2433658, zbiera się całkiem całkiem. Jakoś nie słyszałem, żeby kolo się na coś skarżył.

Podobno objeżdza Passata 2.8 V6, podkreślam podobno. - nie widziałem.

Dlaczego wstyd?

Mój znajomy ma coś takiego http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2433658, zbiera się całkiem całkiem. Jakoś nie słyszałem, żeby kolo się na coś skarżył.

Podobno objeżdza Passata 2.8 V6, podkreślam podobno. - nie widziałem.

Wstyd nie wiedzieć co to MG :biggrin:

Edytowane przez Dargo

Ej , ej Panowie , przez ten Wasz temat zachwiała sie równowaga w mojej rodzinie co do planu kupna następnego auta rodzinnego , zamiast golfa Ojciec teraz bierze pod uwage Rovera 45 w dieslu (100pare koni) rok 2002-2003 , w porównaniu do golfa odznacza sie ceną niższą o jakies 10 000 i maxymalnym wyposażeniem i elegancją. Doczytaliśmy , ze jest żywcem zdjęte z Civika(to chyba dobrze) tyle, że wiecej świecących detali. Co Wy na to ? Prosze o odp.

Ej , ej Panowie , przez ten Wasz temat zachwiała sie równowaga w mojej rodzinie co do planu kupna następnego auta rodzinnego , zamiast golfa Ojciec teraz bierze pod uwage Rovera 45 w dieslu (100pare koni) rok 2002-2003 , w porównaniu do golfa odznacza sie ceną niższą o jakies 10 000 i maxymalnym wyposażeniem i elegancją. Doczytaliśmy , ze jest żywcem zdjęte z Civika(to chyba dobrze) tyle, że wiecej świecących detali. Co Wy na to ? Prosze o odp.

I BARDZO DOBRZE - rover (a wlasciwie honda wykupila rovera pare lat temu - dokladnie nie wiem ale na pewno przed 1995r) - od tamtej pory wszystkie rovery powstaja na plyyach podlogowych i podzespolach hondy - oczywiscie nie wwszystkie czesci sa od hondy ale okolo 70% - sam mam rovera 600 sdi - 105konikow - moja zonka ma - a ja mam rovera 75 z takim samym silniczkiem - oczywiscie materialy z jakich jest wykonane wnetrze jest gorsze niz w hondach - ale autka porownujac cene rynkowa do jakosci - maja najlepszy przelicznik dla kupujacego - kupowac i cieszyc sie z jazdy - i pala odpowiednio - w miescie i na trasie 620 sdi okolo 7 literkow a 75 - okolo 8 literkow Mamy te autka od okolo2-3 lat i sobie chwalimy je - ani razu zaden z nas nie zawiodl i aby tak bylo dalej - chociaz teraz nosimy sie ze sprzedaza 620tki i kupnem na jej miejsce 45 z takim samym silnikiem - zreszta wszystkie rovery 2l sdi maja taki sam silnik na licencji hondy - przebiegi okolo 300-400 tys to male piwko dla tych silniczkow - zwrocic trzeba tylko uwage na skrzynie biegow (dwojki lubieja nie wchodzic - co sie laczy z wydatkiem okolo 700pln za regenerowana skrzynke i po sprawie na jakies 100tyskm

- porownianie - honda civic - rover 400 a pozniej 45

----------------- honda accord - cala gama roverov 600 a pozniej 75

pozdro all

... w niektorych krajach nie wiedza co to polonez czy łada i pewnie sie tego nie wstydza :cool: Poprostu zawsze kojazyl mi sie Rover z tym drugim emblematem a nie MG

W niektorej Ameryce pataja czy do Polski autobusem dojechac mozna ???

:wink:

P.S. Moim zdaniem do MG firma powinna dokladac instrukcje jak wsiada sie do tej marki gdy ma sie powyzej 175 cm wzrostu. :icon_mrgreen:

Edytowane przez ks-rider

Rover to elegantsza odmiana Hondy.Dokładnie tak jak HEFFI opisał, Dodam tylko że silnik Diesla w Roverze lub Hondzie to konstrukcja tylko i wylącznie inżynierów z UK.Cała reszta to licencja Hondy.Faktycznie podchodzi z niej w zasadzie prawie wszystko(podzespoły) blachy nieznacznie się różnią.Chyba w 1999 Rover spiknął sie z BMW.Stąd w 75-tce też są silniki z Beemki.Mialem Hondę ,a ktualnie jeżdżę już drugim Roverem 420 SDI( 220 tyśkm) i...zmieniam tylko materiały eksploatacyjne.Następnym będzie Rover 45.Diesel oczywiscie :icon_mrgreen:

raz jeszcze sie zapytam co z tym ocynkiem nadwozia...

Ocynkowana cała karoseria-słaby punkt to pasek tylnego nadkola ,między drzwiami a kołem, w starszych rocznikach(ok 10 letnich) moze podgnic.(Honda też tak ma).Częsci nowe(typowo do Rovera) też są ale większość na zamówienie.Używanych w cholerę.Jeśli nie ma do Rovera to pytam o Honde,a tych jest sporo.Przykladowe ceny-klocki przód-Honda 130 zł, filtr powietrza-35 zł, oleju,37 zł Pasek alternatora-52 zł.A propo skrzyń, na pierwszym zrobiłem prawie 200 tyś...i nic ,na tym mam ponad 220, i -też nic. :icon_mrgreen: