Skocz do zawartości

nie wkreca sie na obroty

Loudner
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem, mam dr od jakiegoś juz czasu i wszystko bylo OK (jest ona przerobiona na wersje cross czyli wszystkie kable pochowane itd)jest taki problem iz odpala bez problemu ale z wejscie na wysze obroty moge zapomnieć, szczela prucha itd takie objawy sa powyżej odkręcenia polowy manetki. swieca jest nowa filtr czysty czyszczony. co moze byc tego powodem co zrobic prosze o pomoc

Mam taki problem, mam dr od jakiegoś juz czasu i wszystko bylo OK (jest ona przerobiona na wersje cross czyli wszystkie kable pochowane itd)jest taki problem iz odpala bez problemu ale z wejscie na wysze obroty moge zapomnieć, szczela prucha itd takie objawy sa powyżej odkręcenia polowy manetki. swieca jest nowa filtr czysty czyszczony. co moze byc tego powodem co zrobic prosze o pomoc

A gaznik czysciłeś? Sprawdz droznosc dyszy głownej oraz czy iglica sienie wypieła z segera w przepustnicy.

wyczyściłem wszytko i nadal jest tak samo nie wkreca sie na obroty i przerywa tak jak by odcięcie było w zwolnionym tempie macie jakies nowe pomysły

Objawy kóre opisałeś są bardzo chrakterystyczne i znaczą tylko jedno: mieszanka jest zauboga. Za skład mieszanki, po odkręceniu manetki powyżej połowy, odpowiedzialna jest dysza główna paliwa, poziom paliwa w komorze pływaka i pośrednio filtr powietrza. Przyjżyj sie dobrze głównej dyszy czasem wpada do niej jakiś śmieć. Jak nic nieregulowałeś to stan paliwa w komoże powinieneś mieć odpowiedni. No i sprawdz szczelność pomiędzy filtrem powietrza a gaźnikiem. A może wymieniałeś filtr powietrza?

świeca jest czarna. gaźnik jest opowiednio ustawiony ponieważ sa tam takie rowki aby idealnie go ustawić. Filtr jest K&N i byl od początku jak go mam oraz jest wyczyszczony. powietrza lewego nie bierze wszystkie spinki nowe i mocno dokręcone. którą to jest dysza główna

http://img145.imageshack.us/img145/6371/sssssko3.jpg

Filtr jest K&N i byl od początku jak go mam oraz jest wyczyszczony

filtr stożkowy ?

jesli tak to go wy****erdol jak najszybciej - to jest enduro więc dzieki filtrowi stożkowemu szybko zniszczysz silnik

SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected]