MarianKa Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 woda osadza się na powierzchni oleju ze względu na swoją masę i gęstość A jaka masę ma woda? Jak ty już lehoom cos pieprzniesz, to jak ... gołąb na parapet! ;) Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Serio? Czy jaja sobie robisz? Myślałem że woda osadza się na powierzchni oleju ze względu na swoją masę i gęstość. Tak mnie uczyli w podstawówce.pzdr.Oliwa sprawiedliwa-bo zawsze na wierzch wypływa......tego pewno też uczyli ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 jeszcze raz w sprawie oleju, ojciec dzwonił do gościa od którego zakupiliśmy moto i on powiedział, ze jest zalany półsyntetyczny taki jak zaleca honda - ojciec zapomniał nazwy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Jak zmieniasz olej, a nie dolewasz to się nie przejmuj co nalali.Kup olej zgodny ze specyfikacją w serwisówce (klasa lepkości) i zalewaj. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Czolem! A mnie tam argumenty o wodzie w oleju nie przekonuja. Sama woda skraplajaca sie w silniku przez zime owszem, moze narobic jakichs szkod (korozja), ale na wiosne jedno odpalenie i rozgrzanie oleju i cala woda odparuje. Wygotuje sie.Jak olej ma maly przebieg i nie jest stary, to ja bym nie wymienial. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 ja osobiśćie nie będę zmieniał oleju, zrobi to facet od którego kupiłem moto, jest on rzeczoznawcą motoryzacyjnym i na włąsną rękę zciąga sprzęty z niemcowni i pozniej je serwisuje za drobną odpłatą. Facet zna się na rzeczy, więc wole jemu dać wymienić olej, a przy okazji zrobi synchro gaźników, bo wydaje mi się, ze by się przydało Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi