Skocz do zawartości

Chart nie wchodzi na obroty

kac
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam właśnie taki problem z tym silnikiem. Odpalam i chodzi tylko na wolnych, jak dodaję gazu nie wchodzi w ogóle na obroty, tylko przymula. Gaźnik chyba Bing, bo mocowany jakby na obejmę a nie na "uszy". Zapłon ustawiony jak trzeba, nowa świeca F100, iskra zabija konia. Co myślicie? Pzdr

nie wiem jak to się stało że temat jest dwa razy, proszę o usunięcie jednego

Edytowane przez kac

Gaźnik jest czysty, bo silnik dopiero co kupiłem, skompletowałem i próbuję odpalić. Zapłon tak jak pisałem jest ustawiony jak trzeba. Moje podejrzenie to moduł, bo kupiłem używany, niby sprawny bo daje ładną iskrę. A może to być ten impulsator? Jak to sprawdzić żeby mieć pewność? Czy da się to kupić oddzielnie, bez całego aparatu zapłonowego? Udało mi się sprawdzić na innym gaźniku, jest to samo. Tak jakby w ogóle nie było wysokich obrotów tylko wolne.

Edytowane przez kac

Gaźnik jest czysty, bo silnik dopiero co kupiłem, skompletowałem i próbuję odpalić. Zapłon tak jak pisałem jest ustawiony jak trzeba. Moje podejrzenie to moduł, bo kupiłem używany, niby sprawny bo daje ładną iskrę. A może to być ten impulsator? Jak to sprawdzić żeby mieć pewność? Czy da się to kupić oddzielnie, bez całego aparatu zapłonowego? Udało mi się sprawdzić na innym gaźniku, jest to samo. Tak jakby w ogóle nie było wysokich obrotów tylko wolne.

Podobne objawy są przy uszkodzonej cewce wyzwalającej. Przyczyna może być też inna. Cewkę możesz kupić oddzielnie.

wyciąg magneto. zamiast tego magneta podłącz akumlator spiluj tlok w miejscach okien w cylindrze i na szerokosc okien o głebokosci 2mm. Zatkaj korkiem obie strony sworznia od tloka. Na 100% bedzie dobrze chodzil:)

:clap:

Na chartach sie nie znam, ale wydaje mi sie ze to falszywe powietrze lapie

sprawdz czy w połaczeniu gaznika z filtrem powietrza i gaznika z cylindrem nie ma zadnych dziur i innego typu zbędnych rzeczy :P lewe powietrze na bank

Mój Chart bez problemu wchodził na wysokie obroty bez filtra powietrza :lalag: Pozdro

nigdy bym nie nawiercil korby to odpada. To co napisalem tylko by podniosło elastycznosc silnika, nic sie nie stanie jak tak zrobi zeby cos odpadlo:) albo sie zatarlo itp.) hey kubek!;) teraz forumowicza wystraszyles, chlopak nie wie co zrobic, pilowac czy nie. Jezdzil by teraz pewnie na najlepszym charcie w okolicy:)

Edytowane przez redair