drbig800 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) witam wszystkich jestem swierzym posiadaczeg GS 500E i chcem abyscie mi pomogli wielcy bracia i mama pare pytan :1 poszukuje jakis materiałow typu serwisowki i i jakies podobne rzeczy do gs najlepiej po polsku ale moga byc inne 2 opisu jak sie synchronizuje gazniki domodwym sposobem jesli tak mozna i czy synchronizuje sie 2 czy 1 jasli mi p[rzyjdzie cos do glowy to bede pytal w tym watku i prosze o wyrozumialosc dzieki aha a czy to noram jesli jade powiedzmy na 4 lub 5 i przy 5 tys obr troszke slabnie silnik a pozniej od 6 tys/obr dostaje takiego kopa jesli nie to czego to wina pozdro i jaki olej do wymiany mam wlac czy motul bedzie dobry Edytowane 11 Marca 2007 przez drbig800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 jezzzziuuu... pisz składnie, chłopie :/ad. 1. serwisówek po polsku nie ma, nikt nie wydawał. najłatwiej znaleźć angielskie lub niemieckie, polecam użycie opcji "szukaj" na forumad. 2. synchronizowanie zostaw warsztatowi, "domowym sposobem" raczej tego nie zrobiszad. 2,5. nie wiem, poszukaj sobie wykresu mocy i porównaj z obserwacjamiad. 2,75. każdy będzie dobry, byle specyfikacja była zgodna z zaleceniami producentajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 -1) Serwisówki tylko jęz Angielski chyba, że ktoś sobie przetłumaczyl indywidualnie na polski a spotkałem się z taką serwisówką , pytaj szukaj może złapiesz gdzieś w necie taka serwisówkę po polsku. -2) Synchro możesz zrobić w garazu sam (ustawia się 2 gaźniki na raz) , ale zaopatrz się (pozycz może Wakuometry (zegary do ustawiania gaźników) i dowiedz się jak je obsługiwać i jak podłączyć (proponuję tez zrobić czyszczenie gaźników przy okazji). -Oddawanie mocy silnika GS 500- " aha a czy to noram jesli jade powiedzmy na 4 lub 5 i przy 5 tys obr troszke slabnie silnik a pozniej od 6 tys/obr dostaje takiego kopa jesli nie to czego to wina " - żalezy co przez to rozumiesz , trochę dokładniej to opisz . Gs ma taką krzywą momentu i mocy ze do 6000obr/min ciągnie tak sobie wdł. mnie a od 7000obr/min dostaje kopa (powiedzmy) jak jechałem sam to odczuwałem tą różnicę bardziej niż jak we dwoje i lekki bagaż . -Olej - " i jaki olej do wymiany mam wlac czy motul bedzie dobry" nie bardzo rozumiem co chcesz przez to powiedziec , jesli chodzi o markę oleju to jest mniej znacząca nić wartości tego oleju (jest o olejach na Forum i w necie baaaardzo duuużo). Ale z Twojej wypowiedzi rozumiem ze chcesz dolać olej do okresu wymiany , to dobrze by było jakbyś wiedział jaki olej był lany czy synt czy poł czy mineral . Pozdro Guti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 witam pozbylem sie dziury w mocy ale srubke skladu mieszanki musialem odkrecic az o 3 obroty czy to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) witam powie mi ktos wtokcu z posiadaczy GS ile ma wykrecone srubki o skladu mieszanki Edytowane 31 Marca 2007 przez drbig800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi