bartic Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 cześć!mam właściwie dwa pytania. planuję wymienić przód w mojej virago. na grubszy, cięższy (lagi, półki, koło). gdyby ktoś wiedział coś o jakimś przodzie do upchnięcia, to niech da znać. a drugie pytanie. to właściwie otwarte propozycje. wasze oczywiście :flesje: jaki by się nadawał. od jakiego motocykla. przednie koło nie może być grubsze od tylnego (tył opona standradowo 140/90. 15''). ale cieższe od obecnego (19''. 100/90) może nawet w planie być wysunięte lekko koło do przodu (przy zmianie półek, nie główki ramy). jakieś pomysły? nie oczekuję oceny mojego pomysłu :lalag: pozdrawiambartic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lehoom Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Wybór należy do Ciebie. Ogólna zasada przy przeróbkach to taka żeby calość wyglądała jakoś harmonijnie i pasowała do reszty motocykla rozmiarami. Np. jak włożysz dłuuugi przód to nei bedzie pasował do zwartej budowy "tułowia" Virażki. A jak włożysz grube koło do przodu to tez morze wyglądać jak autobus. Widziałem sportstera przerobionego na Fat Boy`a - przod fat boy i pełne koła, głebokie błotniki itd i wygladał jak sierota - krótki, niski gruby, czyli nieproporcjonalnie, bardizej jak te zabawki dla dzieci w wieku 1-3. Może chciałbys tam wrzucuci przód Upside-down? Tez moze da rade spasować. Zalezy jaki styl lubisz - czysty chopper, cruiser cyz pałowacz (upside -down do tego sie nadaje). Jakie koła - odlew czy szprychy czy 1 takie a drugie inne (odradzam - straszny pasztet). Przy kupnie przodu zwróc uwagę na średnice sztycy w głowce i długość - czy da rade jakos to przerobic zeby weszlo do twojego moto. Ewentualne roznice srednic mozesz zniwelować srednicami łozysk. Zwróć też uwage na hamulec - czy da radę założyc obecny czy trzeba będize kupic razem z przodem i tarczą. Ogólnie tot chyba trochę za późno sie obudziłeś z tym przodem - wiosna idize wiec trzeba jeździć a jak przerabiasz przód to moto na dobre kilka dni może stac rozłożone. powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Bartic - przód masz, więc może zastosuj przeróbkę optyczną, tzn tak jak w VN Classic, XVS Classic, itp Classic. Ja bym na twoim miejscu dorobił szerokie półki (ul. Mickiewicza) i zakupił szklanki - te grube osłony chudego przodu- na motobajzlu. Koło 16" na grubszej oponie zamiast Twojej 19" nie powinno opuścić lub podbić Ci przodu. No i pozostaje Ci ewentualnie dorobić oś do koła.A więc kupujesz tylko: koło 16", szklanki, półki... miłej zabawy, ja dopiero w połowie jestem ;) Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 więc tak, dzięki za odpowiedź. jestem świadom tego, jakie przeróbki mnie czekają (a jeśli nie, to pgr z cotletem mnie naprostują, hehe). upside-down odpada. koła. wiadomo, nie będę miał dwóch różnych, ale odlew dopuszczam jako możliwy. virago cała ma być w zamyśle przerobiona. o czas się nie martwie. niech leży i rok cały, byle tylko praca posuwała się do przodu. szafirze - czy mógłbyś rozwinąć temat szerokich półek? i co się znajduje na mickiewicza? szklanki. nie mam pojęcia o czym piszesz:) albo możliwe, że nie wiem, że to widziałem, ale to nie taki głupi pomysł, a nad 16'' się też zastanawiałem... dzięki za odpowiedź. kiedy kurde piwo?! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Barctic, jakbyś wpakował szerokie półki, to rzeczywiście moto stałoby się masywniejsze z przodu. Jesienią byłem w Yamasze we Wrocku. Mięli wyprzedaż półek. Szklanki - rury teleskopów/golenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Szklanki - rury teleskopów/golenie.no prawie - osłony. zobacz przód VN 800 i VN 800Classic. Na ul.Mickiewicza dorabiają półki - koszt ok 500-600 zł.Piwo? jak poskładam sprzęta - na 1. przejazdżce lub jak będziemy organizować rozpoczęcie sezonu - dam Ci znać. Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 bartic - zobacz na to http://www.bikepics.com/pictures/522010/Jak kupiłem 1100 to myślałem żeby 535 zostawić sobie i przerobić właśnie tak :smile: Być może bikepicsy przeglądnąłeś całe, ale jeśli nie to zajrzyj nahttp://www.bikepics.com/members/snomun/87virago535/http://www.bikepics.com/pictures/451650/Być może te fotki pomogą Ci w osiągnięciu Twojej wizji moto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Jesienią ub. roku byłem na Mickiewicza w sprawie półek odesłali mnie do KM MOTO na Rejmonta dlatego proponuję od razu tam się udać jednak koszt dorobienia to ok.1500zł przymusił mnie niejako do dalszych poszukiwań i jak się pózniej okazało słusznie bo na allegro trafiłem za 900 razem ze szklakami tymi pomiędzy półkami jak i tymi pod :) .Co pewien czas w sprawie dorobienia ktoś się ogłasza o ile się nie mylę za 999. Swoją drogą możesz spokojnie śmigać a w międzyczasie osobno budować przód zachowując przy tym odpowiednie proporcje. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi