jwolansk Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 moze ktos wie, czy to podgrzewanie dziala tylko w czasie rozruchu, czy tez caly czas?jesli caly czas to wplywa to raczej niekorzystnie na moc... cieplejszy gaznik- mniejsza pojemnosc tlenowa powietrza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Nom. to jest podgrzewanie. Miałem tak samo w Suzuki RF600R które ma wiele wspólnego z Bandiorem - koła, wahacz, , wyposażenie itd. W sumie to nigdy nie bylo mi to potrzebne. Czasem spadały te przewody a niełatwo bylo je załozyć bo wszytko skitrane pod plastikami. moze ktos wie, czy to podgrzewanie dziala tylko w czasie rozruchu, czy tez caly czas?jesli caly czas to wplywa to raczej niekorzystnie na moc... cieplejszy gaznik- mniejsza pojemnosc tlenowa powietrza.. Podgrzewanie działa przed rozruchem - przerkęcasz kluczyk w stacyjce i czekasz chwilkę, kilka min zalezy od temp. i wtedy odpalasz. Tyle wyczytałem w serwisówce do RF600R. A czy działą podczas jazdy to nic nie było w książce. Wydaje mnie się zę to bez sensu bo tylko prąd ucieka a gaźniki są ciepłe od silnika, tymbardziej w RF gdzie wszytko zamknięte pod plastikami więc chłodzenie słabsze. W RF gaźniki są jakby NAD głowicą a nie za nią bo ma proste kanały dolotowe.To mówiłem Ja - fan Adama Słodowego.... :biggrin: :buttrock: Edytowane 3 Czerwca 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwolansk Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Nom. to jest podgrzewanie. Miałem tak samo w Suzuki RF600R które ma wiele wspólnego z Bandiorem - koła, wahacz, , wyposażenie itd. W sumie to nigdy nie bylo mi to potrzebne. Czasem spadały te przewody a niełatwo bylo je załozyć bo wszytko skitrane pod plastikami.Podgrzewanie działa przed rozruchem - przerkęcasz kluczyk w stacyjce i czekasz chwilkę, kilka min zalezy od temp. i wtedy odpalasz. Tyle wyczytałem w serwisówce do RF600R. A czy działą podczas jazdy to nic nie było w książce. Wydaje mnie się zę to bez sensu bo tylko prąd ucieka a gaźniki są ciepłe od silnika, tymbardziej w RF gdzie wszytko zamknięte pod plastikami więc chłodzenie słabsze. W RF gaźniki są jakby NAD głowicą a nie za nią bo ma proste kanały dolotowe.To mówiłem Ja - fan Adama Słodowego.... ;) :eek: sam juz nie wiem. wyjelismy to podgrzewanie u kumpla w bandziorze 600 i wyraznie dostal mocy na wyzszych obrotach. i ja i on to stwierdzilismy. kumpel ktory mial w inazumie taki sam system, po odpieciu takze twierdzi ze bardziej zapie**ala jak jest zimne powietrze- wieczorkiem npmysle, ze warto sprawdzic ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 To normalne. Zimnego powietrza więcej układ zassie a zatem i osiągi wzrosną. Jak jeszcze tłumik akcesoryjny zapodasz i np. zestaw Dynojetów to moto dostanie niezłego kopa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) Wieczór = chłodne powietrze. Chlodne zawiera więcej tlenu a to wpływa pozytywnie na efektywnośc spalania mieszanki co daje nam większą moc. Coś jakby Intercooler. Edytowane 29 Lipca 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi