Tom_H Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Jak w temacie Jak odblokować taką Aprilie. Czy zna ktoś sposób na to bo kręci się tylko do 7 tyś obr i wyciąga około120. Za porady z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOOOCROSS Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 chyba to modul CDI ale 120km/h i zablokowana?? chyba cos musisz w gazniku pokrecic lub mozesz miec mocno wyexplatowany silnik albo cos z filtrem tlumikiem itd.mialem podobny problem w nsr 125 ale ona jechala niecale 90km/h i miala blokade cdi :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_H Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Na temat tego moto to nic nie wiem bo kumpel go kupił 4 dni temu. Ma przejechane 13 tyś mil. Silnik pracuje dość ładnie i równo. Kiedyś słyszałem że na module odłącza sie jakiś kabel lub przełacza gdzieś indziej ale nie zagłębiałem się w temat i nie zainteresowałem się tym a teraz nie mogę na ten temat nic znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakret2 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 jezeli masz przejechane 13 tys milto na kilometry bedzie jakies 20 tys km kolega mialpodobny problem z honda nsr 125 uszczelnil polaczenie miedzy gaznikiem a zaworkiem menbranowym i smiga teraz 160 bez oporow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 wiesz dokładnie to nie pamiętam,ale rs'ki były blokowane na wydechu....poszukaj na www.125.pl tam były sposoby odblokowywania rs 125 :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Kiedyś słyszałem że na module odłącza sie jakiś kabel lub przełacza gdzieś indziej ale nie zagłębiałem się w temat i nie zainteresowałem się tym a teraz nie mogę na ten temat nic znaleźć. Tak sie orbi w rs 50 z silnikiem minarelli i zaplonem ducati.Rs(rotax) ma uklad zaplonowy Sem.Dokladnie 125.pl i wszystko jasne;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Blokowane są do 12 kW bo takie są przepisy. I na tej mocy właśnie wyciąga ok 120-130 km/h Blokady są na CDI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Czy A1 nieupowania czasami do kierowania motocyklem do pojemnosci 125cmm mocy 12Kw i 100km\h?? Edytowane 7 Marca 2007 przez DiboS60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_89 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 honda nsr 125 leci 160 ?? od kiedy ?? chyba z silnikiem odrzutowym albo tuningiem na wieksza pojemnosc. Ciekawe jak tak moze byc skoro mam honde Nsr 125 i leci 140 i tak jest napisane w danych technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawo Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Heh też mam NSRke i leci 150km/h na prostej. Nie wszystkie polecą katalogowo. W katalogu masz wpisane dane gwarantowane dla każdego egzemplarza i jest to minimum które wszystkie powinny spełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUD?Y Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 honda nsr 125 leci 160 ?? od kiedy ?? chyba z silnikiem odrzutowym albo tuningiem na wieksza pojemnosc. Ciekawe jak tak moze byc skoro mam honde Nsr 125 i leci 140 i tak jest napisane w danych technicznych.dobra nsr nawet 170km/h poleci... :( może masz zakatowanego sprzęta.... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Zrób remont albo zmień zębatki i 160 km/h powinna poleciec. Dibo A1 upoważnia do prowadzenia sprzętów do 11kW i 125 cm3 pojemności :buttrock: Wracając do tematu:- zablokowany moduł, jedź do serwisu i zapytaj sie ile sobie życzą za odblokowanie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Czy A1 nieupowania czasami do kierowania motocyklem do pojemnosci 125cmm mocy 12Kw i 100km\h?? 125ccm i 12 kW o prędkosci nikt nic nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 znawca mechaniki nie jestem. W mojej rs'ce jest cos takiego jak mozliwosc ustawienia maksymalnych obrotow. Np kreci tylko do 4,albo do 7, lub zero ograniczen i na maksa... Mozliwosc regulacji jest opisana w instr.obslugi (zwykly manual). , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_H Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Na www.125.pl znalazłem opis o module, że wycina się kawałek drucika. Czy ktoś to robił i jaka była reakcja moto po takiej operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi