Andi. Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Wymieniłem klocki , teraz chcialbym odpowietrzyć i przy okazji wymienić płyn hamulcowy . Mam pytanie ,- jaki kupić ? Czy do motocykla mozna zastosowac ten sam co do samochodu ? Czy wystarczy iść na stacje i kupic pierwszy z brzegu ? Oczywiscie chcialbym kupić jak najlepszy , taki, który dobrze wspołpracuje z uszczelkami w układzie . A moze są jakies zalecane do danego typu motocykla ?Jaki wlać do Hondy ? I gdzie ewentualnie kupic takowy ? pozdrawiam ,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 każdy płyn DOT-4 no i do odpowietrzania to najlepiej 2 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 ja w tym roku zalalem dot-4 , zobaczymy czy bedzie jakas roznica.Odpowietrz tez pompe hamulcowac a potem tloczki , szybciej i sprawniej wszystko idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Jeden z najlepszych płynów hamulcowych do motocykli to Castrol Brake Fluid-czyli po staremu DOT4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 na dekielku masz naskrobane jaki stosować Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Jeśłi odpowiednio przeprowadzi wymianę nie będzie musiał odpowietrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi. Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Dziekuję za wszystkie wypowiedzi . Po namyśle doszedłem do wniosku,ze ponieważ nie mialem żadnego wycieku w czasie wymiany , to może będzie wszystko dobrze . Dzisaj znalazłem godzine czasu i pojeżdzilem . Faktycznie w miarę prb i przejechanych kilometrów motocykl zaczol normalnie hamować. Poczekam jeszcze w takim razie z wymianą , ale dziekuje za podpowiedzi jaki płyn stosowac i jak to robic . Przyda mnie się to jak bede musial wymienic płyn . Myśle ,że ten sezon jeszcze przejade na tym co jest ( ma przezroczysty , bezbarwny kolor , wiec mysle ,że jeszcze moge na nim jezdzic . pozdrawiam - cześć :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutomb Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Plyn hamulcowy powinno wymieniac sie srednio co 2 lata poniewaz traci swoje wlasciwosci. Gdzies juz chyba o tym bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi