Wiroś Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Witam od niedawna jeżdżę Yamahą XTZ 750 Super Tenere i tak mnie zafascynował ten motocykl że dopiero teraz zauważyłem że jak włączam stacyjkę to nie zapala mi się kontrolka ciśnienia oleju, ale też nie ma znaczka oleju namalowanego na nie podświetlonych kontrolkach, czy możliwe jest że takiego czujnika w tym motocyklu poprostu nie ma?? :)Sam się sobie dziwie żebym nie zwrócił uwagi podczas kupowania na tak ważną i podstawową rzecz i może jednak taki czujnik jest i działał w momencie zakupu tylko teraz się popsuł / odłączył? Edytowane 4 Marca 2007 przez Wiroś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 z tego co pamietam to yamaszki mają tylko kontrolke niskiego stanu oleju- czujnika cisnienia niestety brak... Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trazymach Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Nie ma tego czujnika. Dlaczego? W rodzinie naszych silników mamy suchą miskę oleju. Wskazania ciśnienia oleju będą MYLĄCE dla użytkownika - możesz mieć bardzo mało oleju w zbiorniku, a ciśnienie i tak będzie. Nie jestem mechanikiem, to taka moja impresja (proszę o potwierdzenie). Nanowszy w rodzinie - TDM 900 - ma kontrolkę ale tylko poziomu oleju! Pilnuj stanu oleju i ciesz się swoimi 10-zaworowcem. Bo jest wspaniałym silnikiem. :crossy: Trazymach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Kontrolka cisnienia powinna byc, wlasnie dlatego ze to sucha miska.Dlaczego Yamaha ich nie wklada ?Dla mnie to zbyt duza obnizka kosztow:). Adam M. Edytowane 4 Marca 2007 przez Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiroś Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Dzięki za porady, zastanawiam się tylko o czym ja myslałem jak oglądałem moto :icon_twisted: dobrze że nie kupiłem Komarka z naklejką Yamaha... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi