Wojt-Kamikaze Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Witam Posiadam Zx-12R. Ostatnimi czasy zauważyłem że nie działa wentylator od chłodnice . ( jeszcze niedawno kręcił sie bo bylo słychać ) Teraz motocykl stoi na odpalonym silniku ..mocno sie grzeje ..a wentyl stoi również w miejscu . ( powinien się włączyć ) Coś sie zepsuło ..a nie wiem co !!?? Sprawdzałem bezpieczniki ,,przewody ..wszystko ok !! Co mogło ulec uszkodzeniu ?? THX za pomoc ! pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Sprawdź czujnik temperatury. Z reguły dochodzi tam 1 kabel, który po przekroczeniu 95 stopni zwiera do masy - sprawdź na schemacie jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Tak jak pisze aker wentylator powinien się włączyć dopiero przy temperaturze ok 95 stopni. Czy patrzyłeś, że taką temperaturę osiągnął silnik? Sprawdż jeszcze stan płynu chłodniczego. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt-Kamikaze Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Witam :) problem w sumie to już rozwiązany... Bawiłem sie kabelkami i już wiem że czyjnik padł :) thx za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi