Prałat Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Wasza Eminecjo :) - nie zrozumiałem tego postu. Mówiąc o filtrze odmy, Ksiądz miał na myśli coś związanego z tzw. AIS-em?Bo z prawej strony przed podłogą to u mnie juz od pewnego czasu jest ładna pustka :lapad:Właśnie wpadłem na to wczoraj, ale nie chciałem juz kasować posta. A znalazłeś już przyczynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RayoV6 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Właśnie wpadłem na to wczoraj, ale nie chciałem juz kasować posta. A znalazłeś już przyczynę?Pogoda barowa i od środy nie jeżdżę, bo strasznie zmokłem :) , ale właśnie zdemontowalem filtr i widzę, że od środka od dołu jest ostro zarzygany olejem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Pogoda barowa i od środy nie jeżdżę, bo strasznie zmokłem :) , ale właśnie zdemontowalem filtr i widzę, że od środka od dołu jest ostro zarzygany olejem :)Nie chcę się wymądrzać, ale właśnie dlatego polecałem zajrzeć do środka. Lekkie zabryzganie się zdarza, ale ostra "cofka" jest dziwna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Nie chcę się wymądrzać, ale właśnie dlatego polecałem zajrzeć do środka. Lekkie zabryzganie się zdarza, ale ostra "cofka" jest dziwna. Zarzyganie to konsekwencja przelania olejem lepiej w filter niż miało by coś jęknąć od ciśnienia w środkuNie mam niestety pianek do mycia K&N ale każdy serwis ma więc myślę że to nie problem jakby co to mam jeszcze w miarę dobry oryginał na luzie Dawno temu miałem Katar i czarny dym w silniku i w okolicy filtrów (Vz800) + kłęby z wydechu.Przyczyna była bardzo prozaiczna zatankowałem polskie G na stacji Kozia Wola Zlałem wszystko i zalałem VPower Shella i problem zniknął i nigdy nie powrócił Ja dziś pierwszy dzień bez Magistralki i już tęsknię PozdrawiamKrzysiekP.S.To że mokro to jeszcze nie jest takie najgorsze Mnie zniechęcił deszcz + Warszawscy puszkarze, którzy są po prostu sfrustrowani do tego stopnia że zaczynam się bać jak jest ślisko.W tym roku i tak jest lepiej niż w zeszłym bo mi nikt jeszcze drzwi nie otworzył ale parę pogadanek na światłach już odbyłem Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RayoV6 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Zarzyganie to konsekwencja przelania olejem lepiej w filter niż miało by coś jęknąć od ciśnienia w środkuNie mam niestety pianek do mycia K&N ale każdy serwis ma więc myślę że to nie problem jakby co to mam jeszcze w miarę dobry oryginał na luzie Dawno temu miałem Katar i czarny dym w silniku i w okolicy filtrów (Vz800) + kłęby z wydechu.Przyczyna była bardzo prozaiczna zatankowałem polskie G na stacji Kozia Wola Zlałem wszystko i zalałem VPower Shella i problem zniknął i nigdy nie powrócił Ja dziś pierwszy dzień bez Magistralki i już tęsknię PozdrawiamKrzysiekP.S.To że mokro to jeszcze nie jest takie najgorsze Mnie zniechęcił deszcz + Warszawscy puszkarze, którzy są po prostu sfrustrowani do tego stopnia że zaczynam się bać jak jest ślisko.W tym roku i tak jest lepiej niż w zeszłym bo mi nikt jeszcze drzwi nie otworzył ale parę pogadanek na światłach już odbyłemMam takie wrażenie, że problemy zaczęły się jak odessałem pół litra oleju :) Filterek już właśnie umyłem. Wprawdzie specyfikiem JR, ale to właściwie to samo co K&N, tylko kolor oleju niebieski. Waha raczej nie jest przyczyną, bo to już trzeci bak leci od kiedy się zaczęło. Tak myślę, że dodam do paliwa jakiegoś specyfiku do czyszczenia gaźników, może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Mam takie wrażenie, że problemy zaczęły się jak odessałem pół litra oleju :biggrin: Filterek już właśnie umyłem. Wprawdzie specyfikiem JR, ale to właściwie to samo co K&N, tylko kolor oleju niebieski. Waha raczej nie jest przyczyną, bo to już trzeci bak leci od kiedy się zaczęło. Tak myślę, że dodam do paliwa jakiegoś specyfiku do czyszczenia gaźników, może pomoże. UUU.Dziwne, u mnie odessanie zdecydowanie poprawiło pracę silnika pozbyłem się stukania (części)a Kiedy zmieniałeś olej i z jakiego na jaki? Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMASZ MILEWSKI Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 moze ktos wie co to jest ,,heater core ,,w vtx 1800 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 moze ktos wie co to jest ,,heater core ,,w vtx 1800 dziekihttp://en.wikipedia.org/wiki/Heater_corepozdrawiamKrzysiekP.S.Leniuszku Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanal25 Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 potrzebuje siedzenie dla pasazera. czy ma ktos moze na sprzedaz albo jakies namiary na kogos?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RayoV6 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Fakty: otwarty K&N + DynoJety + wolny wydech V&HWłaśnie postanowiłem wymienić świece, bo coś mi się wydaje, że na ssaniu je zwyczajnie zalewa. I tu powstaje pytanie, czy iść w dedykowane NGK DPR7EA-9 czy szukać czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Fakty: otwarty K&N + DynoJety + wolny wydech V&HWłaśnie postanowiłem wymienić świece, bo coś mi się wydaje, że na ssaniu je zwyczajnie zalewa. I tu powstaje pytanie, czy iść w dedykowane NGK DPR7EA-9 czy szukać czegoś innego? Ja kupiłem DensoI jakoś lepiej mi się zapala, ale poprzednie NGK'i miały już swoje wyświecone więc to troszkę subiektywne uczucie PozdroKrzysiekMagistrala 1.6Ciekawe czy polubię celników? Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 I jak panowie, znaleźliście w końcu olej co wycisza prace silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 I jak panowie, znaleźliście w końcu olej co wycisza prace silnika? Czekam na Mobil 1 V twin z USAjak go celnicy puszczą to sprawdzę ale jak na razie mam kolejnego typa (ale o tym sza)Prałat będzie testował Motula i da cynka PozdroKM 1.6 Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Panowie Mam druzgocące informacjeNie dość, że przegrałem pare baniek w Totka to Amerykańska szczepionka nie zadziałała Szlag mnie trafia, bo byłem pewny swego Może rzeczywiście troszkę jest ciszej, ale nie na tyle by było warto ściągać zza oceanu 5 kg oleju.W poniedziałek jadę do Yamahy na przegląd, więc zacznę poszukiwanie ciszy od nowaNajmocniej przepraszam za zamieszanie Myliłem się to nie jest wina oleju!Jestem bardzo rozczarowany (pomimo tego, że mam jutro 30 urodziny)PozdrawiamKrzysiekHałaśliwa 1.6 Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RayoV6 Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Panowie Mam druzgocące informacjeNie dość, że przegrałem pare baniek w Totka to Amerykańska szczepionka nie zadziałała Szlag mnie trafia, bo byłem pewny swego Może rzeczywiście troszkę jest ciszej, ale nie na tyle by było warto ściągać zza oceanu 5 kg oleju.W poniedziałek jadę do Yamahy na przegląd, więc zacznę poszukiwanie ciszy od nowaNajmocniej przepraszam za zamieszanie Myliłem się to nie jest wina oleju!Jestem bardzo rozczarowany (pomimo tego, że mam jutro 30 urodziny)PozdrawiamKrzysiekHałaśliwa 1.6Wszystkiego najlepszego z okazji trójki z przodu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi