roger Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Odnośnie V&H - piękny dźwięk, szczególnie, gdy jest się obserwatorem - powala na kolana taki przejazd Wild Stara.Masz rację :wink: przekonałem się o tym wczoraj gdy kolega się przejechał moim moto... Zupełnie inne wrazenia akustyczne... Niektórzy mogliby nawet zarzucić, że ma wpływ na nośność kur i mleczność krów... :icon_mrgreen: Co do upierdliwości hałasu dla kierowcy... :P Ciężko powiedzieć. Mi zbytnio nie przeszkadza nawet przy trasie ok 250 km. Ale wrażliwość uszu może być różna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusz Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Hałas, to jedna rzecz. Zawsze można użyć zatyczek do uszu - to działa, sprawdzałem. Drugim problemem są drgania, które przy wolnych, czy też pół-wolnych wydechach są znaczne. One również zmniejszają drastycznie komfort podróżowania.Nie narzekam na głośność moich wydechów, chociaż - możecie mi wierzyć - powodują, iż ludzie obracają się na ulicy a kierowcy nerwowo zerkają do lusterek. Podczas jazdy po mieście czy na trasach do 200 km jest OK. Dłuższe wypady to już jednak mordęga. W tym sezonie zrobiłem taką trasę z Krakowa do Poznania i muszę przyznać, że z dużą ulgą zsiadałem z maszyny po dotarciu do celu. Za głośnymi wydechami przemawia jeszcze jeden argument - bezpieczeństwo. "Loud pipes save lifes" mawiają Amerykanie i coś w tym jest. Znaczny udział wypadków z udziałem motocyklistów wynika z faktu, iż nie byli wcześniej zauważeni przez kierujących samochodami. Słysząc zbliżający się łomot, kierowcy w naturalny sposób zaczynają bardziej uważać i zwracać na nas - motocyklistów - większą uwagę. No i ten respekt: przeciskasz się pomiędzy stojącymi w korku pojazdami, a kierowcy grzecznie robią miejsce, żeby ten dostojnie przetaczający się grzmot mógł płynnie przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) siemka co do wadliwych skrzyn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yamaha Europa a dokladnie Niemcy wystosowali list do serwisow o nastepujacej tresci!!!!!!!!!!! WSZYSTKIE MODELE XV 1600 W KTORYCH JEST TA USTERKA A NIE ZOSTALY NAPRAWIONE MAJA NATYCHMIAST ZOSTAC WYCOFANE Z RUCHU DROGOWEGO POPRZEZ URZEDY KOMUNIKACYJNE MOTOCYKL KTORY NIE ZOSTAL NAPRAWIONY JEST TRAKTOWANY JAKO ZAGROZENIE DLA ZYCIA !!!!!!! PISMO Z 18.06.2007 http://www.siteupload.de/p322523-yamahajpg.html Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Andi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Tu nie Niemce (na razie :banghead: ) i raczej takiego pisma z urzedu komunikacji nikt nie dostanie. A co do hałasu wydechów V&H (takie drag pipes - niepamiętam nazwy) to nie jest tragicznie. Za Rogerem da sie jechać więc nie jest jakoś strasznie głosno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 no wlasnie ale tu chodzi o ludzkie zycie a nie o to czy PL czy nie przy blokadzie tylnego kola a w tym przypadku wlasnie to nastepuje leci sie jak strzala i spada pare m dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Andi :cool: ile można czekac na foty nowego sprzęta? :wink: Wstydzisz się pokazać? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 jeszcze nie gotowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Panowie jest o co walczyć!! Dziś dogoniłem i udało mi się stanąć na światłach koło Wild Stara i wyłączyłem swój silnik by go posłuchać – był tak cichy jak mnie satysfakcjonuje tzn. nic poza wydechami nie było słychać.Zapytałem gościa na jakim oleju lata, ale niestety nie wiedział, i pojechał nie zdążyłem zaproponować spotkania. Jest nadzieja!PozdrawiamKrzysiekMagistrala 1.6 Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Upload, u mnie sa takowe dwa, także się dowiem. Jeden gościu jest na forum 'piter1600'. Słyszałem coś, że Wildy tak do 15/20 tys. nic nie hałasują, a potem jest różnie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Piter1600 zmienił sobie olej z jakiegoś castrola na motula 15W50 i zaczęła się orkiestra świerszczy :clap: Na dniach się dowi, co to był za castrol, bo wcześniej silnik ładnie (cicho) pracował. Ja jeszcze nic nie wymieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Piter1600 zmienił sobie olej z jakiegoś castrola na motula 15W50 i zaczęła się orkiestra świerszczy ;) Na dniach się dowi, co to był za castrol, bo wcześniej silnik ładnie (cicho) pracował. Ja jeszcze nic nie wymieniałem. Dowiedz się co to był za Motul!Pozdro KrzysiekMagistrala 1.6 P.SOczywiście przede wszystkim CastrolW Uhma leją mineralnego Act evo 20W-40 Edytowane 2 Lipca 2007 przez Upload Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Ja mam olej jeszcze z murzynowa.. 17 tys mil i cisza.. aż się boję zmieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Ja mam olej jeszcze z murzynowa.. 17 tys mil i cisza.. aż się boję zmieniać...No własnie - kumpel tez miał z "murzynowa" i był spokój, a jak zmienił , to się zaczęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 No własnie - kumpel tez miał z "murzynowa" i był spokój, a jak zmienił , to się zaczęło... Oj PanyNie uwierzytaW Niemcowni leją Castrol GOMINERAŁ 20w-40!ZałamkaCzy to znaczy że te silniki mają jeździć na beznadziejnych olejach ?W razie jakby co to jeden plus - są tanie PozdrawiamKrzysiekCzekający na 5 baniek z Usa Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Upload, a jak wypada ów castrol evo coś tam, polecany przez Uhma Bike? Mnie interesuje tylko, czy silnik bedzie ciszej pracował? Zmieniać i tak zmieniam co 6 tys., obrotów w tym wysokich nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi