Kusz Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Nigdy nie zdarzyło mi się narzekać na skuteczność przednich hamulców. Tylne - wiadomo, przy takiej masie - to tylko uzupełnienie.Ponieważ nie usiedzę na miejscu spokojnie, postanowiłem dokonać mimo wszystko pewnych modyfikacji. Chcę całkowicie usunąć tylną tarczą hamulcową. W zamian za to hamulec powędruje na lewą stronę i zaciski będą umieszczone bezpośrednio na kole pasowym. Kupiłem już taki zestaw i odstawiłem do mechanika. Ma być gotowy na sobotę, może poniedziałek. Jak tylko odbiorę maszynę z warsztatu, to podzielę się wrażeniami. Druga modyfikacja, która chodzi mi po głowie dotyczy przednich hamulców. Myślę o zastąpieniu dwóch oryginalnych tarcz hamulcowych - jedną, umieszczoną po lewej stronie. Zamiast dwóch zacisków czterotłoczkowych pozostałby jeden sześciotłoczkowy. Wygląda to ładnie na customach, bo prawa strona przedniego koła jest całkowicie odsłonięta. Ciekawi mnie jednak o ile i czy w ogóle wpłynie to na efektywność hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilcape Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Witam serdecznie!!! ...od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem niesamowitego wildka...to nie jest tylko motocykl... to żyje... gada.... coś niesamowitego...Ten silnik można albo kochać albo nienawidzieć... ... my z żoną pokochaliśmy go od razu :) Pozdrawiam szanowną brać motocyklową... do zobaczenia na szlaku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Witam serdecznie!!! ...od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem niesamowitego wildka...to nie jest tylko motocykl... to żyje... gada.... coś niesamowitego...Ten silnik można albo kochać albo nienawidzieć... ... my z żoną pokochaliśmy go od razu :wink:Pozdrawiam szanowną brać motocyklową... do zobaczenia na szlaku :)Gratulacje :crossy: Skoro pokochaliście, to będziecie tym jeździć :) do zobaczenia na trasie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Ja również składam gratulacje (a dlaczego wild a nie Royal?) Kusz Jakiego Wilda msz ,że piszesz o czterotłoczkowych zaciskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Gratulacje !!!Foty FOTY!!!"Dafaj" Foty!!! PozdrawiamKrzysiekMagistrala 1.6 (synteza 5l) Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Foty FOTY!!!"Dafaj" Foty!!!A gdzie Twoje są? Hę? :biggrin: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 (edytowane) www.krzysio.orgAle Magistrala jest dopiero od :notworthy: 2007A tu dwa dni po zakupie: http://www.bikepics.com/pictures/785320/ PozdrawiamKrzysiekMagistrala 1.6 (zmoczona deszczem)P.S. (a tu na pustych) Edytowane 2 Czerwca 2007 przez Upload Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Upload, a jak ostatecznie skonczyła się sprawa z wydechami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Upload, a jak ostatecznie skonczyła się sprawa z wydechami?Ech, kurcze nie pojechałem do Hartmana...Ale jestem bardzo zadowolony z operacji może właśnie dla tego mi się nie spieszy do experta Całość trzyma się pięknie, gada tak jak chciałem, i mniej strzela przy hamowaniu silnikiem.Zapomniałem walnąć fotek... Postaram się to nadrobićPozdro I wielkie dzięki KrzysiekMagistrala 1.6 (przytłumiona) Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Ja z dźwięku tez juz jestem zadowolony, choc zauważyłem delikatne zabarwienie na górnej końcówce wydechu :icon_mrgreen: Wydech to w ogole newralgiczny punkt motocykla i byle puste rury nie są żadnym rozwiązaniem. Nie wiem, jak to będzie na wakacjach, bo zamierzamy udezryć na Grecję - mam nadzieję, że po drodze nie przyczepią się nigdzie do decybeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilcape Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zdjęcia mojego nowego Bastera 1600 wkleję jak kupię aparacik... bo stary mi padł... w tym tyg... ...mam jednak pytanie do szanownych motonitów... ma ktoś może manuala do wilda?najchetniej po polsku... ale angielski też będzie gut... może ktoś zna jakiegoś linka??? Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zdjęcia mojego nowego Bastera 1600 wkleję jak kupię aparacik... bo stary mi padł... w tym tyg... ...mam jednak pytanie do szanownych motonitów... ma ktoś może manuala do wilda?najchetniej po polsku... ale angielski też będzie gut... może ktoś zna jakiegoś linka??? Dzięki i pozdrawiamZ manualem uderz do Seboki - On miał, ale po angielsku. Z polskojęzyczna wersją jest kiepsko. No i zapraszam do Kedzierzyna, a jak nie, to możemy się spotkać w połowie A4 kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilcape Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Bardzo chętnie wpadnę... dziękuję za zaproszenie.... tylko niech pogoda nieco wyładnieje :wink: ...ale wrażenia z jazdy są nie do opisania... cóz tam mieszka pod tym bakiem :) ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Bardzo chętnie wpadnę... dziękuję za zaproszenie.... tylko niech pogoda nieco wyładnieje :) ...ale wrażenia z jazdy są nie do opisania... cóz tam mieszka pod tym bakiem :) ????Maszynka ma tak boskie wibracje, że czuje się jazdę, a nie dosiadanie pralki :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilcape Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 ...dokładnie... i te wolne obroty... wspaniale nierówno pracuje:) jest to pierwsze moto które zrobiło na mnie wrażenie "żyjącego"... inne bywają perfekcyjne technicznie... ale mam wrażenie że w wildzie jest to coś niespotykanego :wink:..żona też twierdzi że gada do niej... ale ona słyszy inne dźwięki... :) ...cały urok Dzikiej Gwiazdy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi