Skocz do zawartości

Wild / Road Star Company

Lester
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ten Twoj filtr w ksztalcie serca czy ja to tam opisujesz to najprawdopodobniej jest z Barona. Mam taki sam i nic sie nie dzieje. Po pierwszym spryskaniu moze sie troche oleju wydostac ale po jednej jezdzie jest juz dobrze. Do tych filtrow jest specjalny kondon, ktorego sie zaklada w razie deszczu - trwa to okolo 10 sekund liczac z owiarciem sakw. Ten kondon przepuszcza powietrze ale nie wode - ot cala filozofia.

witam dziele sie informacją jaka zdobyłem odnosnie tz kondona do filtrów zewnętrznych k&n coby ktos nie miał z tym juz problemów jak ja wiec fachowo nazywa sie to osłona wstępna filtrująca siatkowa K&N do YAMAHA XV1600 Road Star wild star nr katalogowy E-3495PK ceny od 100 do 120 zalezy u kogo jeszcze raz dzieki vpower za pomoc :notworthy:

Witam wszystkich

Pomimo tego , że na dzień dzisiejszy nie mam żadnego moto (moja Magna poszłą w styczniu na spłatę długów) pozwolicie że będę śledził ten wątek na forum.

Już mówię dlaczego.W priorytetach rodzinnych (czytaj : żona kierownik) był :

- zakup samochodu

- zakup motocykla

- zakup żelazka.

Pierwsze mam już za sobą.Niestety było to troszkę bolesne(zostałem bez moto na ten sezon).Postanowiłem odpuścić sobie zakup motocykla za tanie pieniądze - wbić zęby w tynk - może i nawet uronić kilka łez z bezsilności widząc pędące baiki - i kupić w przyszłym roku to co chcę.

A ma to być właśnie Road Star/Wild Star.Jestem tym moto zafascynowany (Janusz muszę postawić ci piwko)chociaż tylko siedziałęm na nim i nie miałem się okazji przejechać.

Na forum śląskich motocykli -wątek podobny umarł.

A tu wiedzę , że ma się całkiem dobrze.

Przy okazji pozdrowienia dla braci z WRM i wszystkich forumowiczów - Piotr

Przepraszam bardzo, ale co ma ciśnienie sprężania do klepania zaworami bo nie bardzo rozumiem?

Nie o klepanie mi tu chodziło a o to, że mu sie moto słabe robi...

Wykrzyknik, bo to są wdzięczne maszyny, tylko serca trzeba. Dobrze, że przedmuchałeś gaźnik a w trasie dałeś popalić :icon_mrgreen: Będziesz zadowoljony :icon_mrgreen:

Jak by było inaczej to bym jej w zeszłym roku nie kupił :biggrin: Po za tymi dwoma tygodniami walki z kichaniem i szarpaniem zadowolony byłem, jestem i mam nadzieję będę :-) Do serwisu na pewno już jej nie wstawię, tak jak z Drag Starem, serwisówka w rękę i wszystko będe robił sam.

Choć wczoraj zrobiła mi psikusa, nie chciał zadziałać rozrusznik, muszę rozebrać prawą manetkę i przeczyścić styki startera. Puknięcie w kierownicę pomogło, tak jak by coś nie stykało...

Pewnie Ameryki nie odkryję, ale spędziłem ten weekend na Waldku w Kotlinie Kłodzkiej i motocykl mnie oczarował.

Pomijając marne wybieranie dziur na naszych drogach to motocykl prowadzi się jak laleczka. Przyspiesza od samego dołu, hamuje bez wahania, w zakręty wchodzi lepiej niż moja poprzednia Virażka 750, no i pali jak sikorka. Przy spokojnej jeździe postanowił ograniczyć się do 4,5 litra. Wcześniej w życiu bym w to nie uwierzył. A jak trzeba było autostradą polecieć to i tak nie przekroczył 5,5 litra. Wjechałem nim pod Śnieżnik w ulewie, przez strumyki wody na drodze, wzdłuż ośnieżonych dróg i na dodatek po trocinach ze zrębów. Bałem się jak diabli - tym bardziej, że przez deszcz i grad niewiele widziałem - a Waldek jak zaprogramowany szedł do przodu. Można go pokochać - chociaż to samiec :-)

Okazja sie jeszcze znajdzie - musze zobaczyc jak Pralata moto wyglada z nakladkami na rame wiec zapewne gdzies tam sie trafimy.:)

To moze jakos polaczyc z tym:

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...2entry1417292

ISRA: 27062
SREU: 614

Majkel bez urazy ale Warszawa jako miejsce docelowe na spotkanie WS/RS jakos nie bardzo do mnie przemawia - bez urazy. Jakos nie odpreza mnie przeciskanie sie od Janek czy Raszyna w kierunku gieldy by pobyc tam pare minut. Jak juz spotkanie i impreza to poza miastami gdzie cos zobaczyc i na luzie pojezdzic.

AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom

Majkel bez urazy ale Warszawa jako miejsce docelowe na spotkanie WS/RS jakos nie bardzo do mnie przemawia - bez urazy. Jakos nie odpreza mnie przeciskanie sie od Janek czy Raszyna w kierunku gieldy by pobyc tam pare minut. Jak juz spotkanie i impreza to poza miastami gdzie cos zobaczyc i na luzie pojezdzic.

Nie ma to jak ponażekać ale żeby jakiś konkret zaproponować.....

Na szczęście jest klka osób, z którymi udało mi się już spotkać, mam nadzieję, że tych spotkan będzie więcej.

Spoko, ale juz wielokrotnie probujemy spotkac sie na zywca i jakos tak kazdemu jest pod gore ( nie pod Jasna :icon_mrgreen: )

Nastepny weekend to majowy, wiec odpada bo kazdy juz ma plany .....

Mozna jeszcze pozniej, ale trzeba to zrobic tak, aby kazdy mial czas plany poustawiac sobie

Zeby kazdy mial taki sam odcinek, trzeba by bylo spotkac sie gdzies kolo Łodzi :icon_mrgreen:

ISRA: 27062
SREU: 614

Majowy weekend powiadasz?? Z drugiej strony nie głupi pomysł. 2 maja Warszawska starówka 16-15 mój ślub. Jak by tak wpadło kilka Wildków i dołączyło do eskorty bylo by kapitalnie :-)

Edytowane przez wykrzyknik

Nie ma to jak ponażekać ale żeby jakiś konkret zaproponować.....

Na szczęście jest klka osób, z którymi udało mi się już spotkać, mam nadzieję, że tych spotkan będzie więcej.

Ja nie narzekam. Ja mowie tylko o sobie. De facto nie mieszkam w pl wiec jak na weekend jestem w pl to nie bardzo usmiecha mi sie stac w korkach w duzym miescie. Jedyny powod. Do wawy mam ponad 250 km wiec to nie jest pol godzinna wycieczka. Nie wynika to ze zlej woli.

AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom

Ja nie narzekam. Ja mowie tylko o sobie. De facto nie mieszkam w pl wiec jak na weekend jestem w pl to nie bardzo usmiecha mi sie stac w korkach w duzym miescie. Jedyny powod. Do wawy mam ponad 250 km wiec to nie jest pol godzinna wycieczka. Nie wynika to ze zlej woli.

Nie masz więc innego wyjścia jak wpaśc na dłużej :biggrin:

Jak mam wolny weekend moge śmignąć i na koniec Polski tylko żeby więcej osób było a nie będe gibał sam. Tak czy inaczej jestem jak najbardziej za spotkaniem tylko kiedy i gdzie. Po za moja i Majkela propozycja nikt jeszcze konkretów nie dał.