majkelpl Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 A tak z ciekawości - za ile? Daleko nie masz .... podjedziesz to sie dogadamy :flesje: :icon_mrgreen: W kazdym badz razie tanio, bo mi niepotrzebne leza :buttrock: Zanim moderatorzy zaczna marudzic to moze umawiajcie/ umawiajmy sie w innym odpowiednim dziale. To mamy sie umawiac w dziale gdzie jest wyjazd do Czestochowy ?? :eek: Chyba raczej tu, bo planujemy wyjazd Wildkami :crossy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Głośne wydechy :-) Jak kupowałem swojego Wildka zjeżdzięłm cała Polskę żeby wybrac najlepszego. Znalazłem dwa pod Łodzią. Jeden z wydechami Cobry drugi z wydechami firmy BOB.... Z tymsię jeździć nie da :-) Cobra w porównaniu z Bob-em jest poprostu cichutka :-) Tak z innej beczki mam do sprzedania podesty do Road Stara 1600 przednie. Stan idealny 504-091-201. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aygor Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 drugi z wydechami firmy BOB.... Z tymsię jeździć nie da :-) Cobra w porównaniu z Bob-em jest poprostu cichutka :-) Tak z innej beczki mam do sprzedania podesty do Road Stara 1600 przednie. Stan idealny 504-091-201. :-) Wiem coś o tym, ja kupiłem moto z wydechami BUB i na pewno nie mogę powiedzieć o nich "ciche". Ani moi kumple z którymi zawsze sie włóczę. Wyciszyłem je i jest lepiej, ale w Austrii, czy Niemczech muszę uważać. Dobrze, że niema już kontroli na granicy :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 (edytowane) Vpower, zapewniam Cię, że V&H Longshots nie są w trasie bardzo uciążliwe. Pewnie wpływa na to długość motocykla i samych wydechów - dźwięk pozostaje jednak w znacznej odległości od jeźdźca - jak i sama niskoobrotowa charakterystyka silnika. Natomiast sam dźwięk może być męczący dla tych za nami i dla pasażera przy ostrych przelotach. Ja generalnie podłubię przy wytłumieniu z dwóch powodów - za mało basu i trzeba poprawić wylot spalin dla lepszych osiągów. Ja latalem zeszly sezon na V&H LongshotsHS i one jak dla mnie jako kierowcy wcale nie byly uciazliwe, co innego dla pasazera - rury koncza sie na wysokosci oparcia wiec caly ryk dostaje siedzacy za kierowca. Generalnie nie cierpie cichych wydechow - motocykle na bateryjki sa nie dla mnie ale to co mam teraz to jednak jeszcze glosniejsze in V&H. Pojezdze troche i sie okaze czy trzeba cos do srodka wsadzic. A Ty Pralat chcesz latac tym Wildkiem ??? 170 spokojnie pojdzie wiec co chcesz poprawiac ?? :eek: A jak sie zmienia wydechy z fabrycznych na inne, nawet regulujac wszystko co mozna, to i tak zawsze to nie bedzie fabryczny, dostosowany do motocykla wydech :icon_mrgreen: Cus tam bedzie nie teges :clap: 190 tez spokojnie pojdzie a nawet lepiej tylko drogi braklo a co do wydechow jak by fabryczne takie cudne byly to by na torach tylko na takaich jezdzili Majkel. Po to sie kombinuje z wydechem aby osiagi poprawic a nie zmniejszyc tyle, ze najlepiej do tegu celu w silnikach typu V nadaje sie wydech 2w1 a nie to co my mamy czyli 2w2. Zreszta to tez zalezy, ktory zakres osiagow chcesz poprawic - czy kopa, czy Vmaks itd itp czyli nie ma prostej recepty typu mam nowy wydech wiec mam 10KM wiecej. G... prawda.:) Edytowane 18 Marca 2009 przez vpower Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 http://roadburner.com/news2.asp?newsID=6 W moich siedzą takie wyciszenia. Dźwięk miodzio, a i za mną da się jechać. W razie konieczności "poprawy" efektów SLT można wyjąć. W Drag Starze miałem robione z nierdzewki, kompletnie puste i gładkie wewnątrz - masakra! NIKT za mną nie chciał jeździć :) Zdjęcia dla chętnych w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Udało mi sie wczoraj nabyć laczuszki z białymi pasami. Dzisiaj obklejam pasy na zbiorniku, jutro oddaje do lakierowania :-) Mmmmmm już się nie moge doczekać jak znów złoże swoją krówkę w jedną zwartą całość i wyskoczę na traskę:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 jak by fabryczne takie cudne byly to by na torach tylko na takaich jezdzili Majkel. Hola, hola, spoko spoko. :clap: Czy my tu mowimy o szalonych jazdach po torach, czy relasowym smiganiu z kumplami ?? :crossy: :eek: Udało mi sie wczoraj nabyć laczuszki z białymi pasami. Kontakty, namiary please :notworthy: :clap: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Kontakty, namiary please :notworthy: :clap: Musze Cię zmartwić. Gość miał jeden komplet. Znalazłem go wczoraj na allegro. Kupił w zeszłym roku opony, zanim założyl na motor to go sprzedał.... Więc trafiły mi się nóweczki za przystepna mysle cenę. :-) Maluje sprzęta na czarny mat z białymi pasami więc oponki będa pasowały idealnie :-) Jedyne czego mi troszkę szkoda że tył nie jest ciutek szerszy ale... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Aha .... To wiem o kogo Ci chodzi bo tez go trafilem. Sprawdz jeszcze z KTOREGO roku sa te opony bo to ze on je kupil rok temu to jeszcze nic nie znaczy .... Szukalem na zdjecach roku produkcji ale nie bylo a nie zapytalem goscia. Moga byc np. z 2005 :banghead: Edytowane 19 Marca 2009 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Aha .... To wiem o kogo Ci chodzi bo tez go trafilem. Sprawdz jeszcze z KTOREGO roku sa te opony bo to ze on je kupil rok temu to jeszcze nic nie znaczy .... Szukalem na zdjecach roku produkcji ale nie bylo a nie zapytalem goscia. Moga byc np. z 2005 :banghead: Pytałem, ponoć zeszły rok :-) Na allegro były dwa komplety. Z tym gadałeś?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=585182321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 900zł za komplet to akurat dość normalna cena. W tym roku kupowałem komplet D404 WW i płaciłem niecały 1.000 z dostawą i fakturą. Produkcja 2008. Gratuluję zakupu - na tych oponkach Wildek prezentuje się rewelacyjnie. Koniecznie pokaż zdjęcia jak poskładasz maszynę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Będa fotki, będą :-) Cały czas focę.. jak na razie głównię mękę z papierem sciernym :-) Żałuję, że jak przerabiałem Drag stara nie zrobiłem sobie dokumentacji :-( Mam tylko kilka fotek z komórki przed i po :-( Z Wildka wywaliłem podesty, kierownicę oryginalną i założyłem niska i szeroką :-) Jeszcze bym chciał światła zmienić... Pogłębiłem nieco siodło i wyćwiekowałem. Na przyszły sezon pewnie jak zasobnośc portfela pozwoli będę chciał jej więcej modyfikacji zrobić. Jak felgi w czarnym macie, inne błotniki, może nieco zmienić zbiornik... Ech pomysłów masa, koncepcji jeszcze więcej a kasy .... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYB@ Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Ja za komplet METZELER ME 880 Marathon z białym pasem [0108] zapłaciłem 1100 zł może to żadna rewelacja :icon_razz: ale są i się "zakładają" jeszcze troszkę i można :crossy: aha jeszcze przegląd techniczny i do pełni szczęścia tylko wiatru we włosach brakuje. :clap: pozdro i LEWA W GÓRĘ Cytuj ZŁO ZWYCIĘŻA ,BO DOBRZY LUDZIE NIC NIE ROBIĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Tylko żeby ciut cieplej było :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Będa fotki, będą :-) Cały czas focę.. jak na razie głównię mękę z papierem sciernym :-) Ja też - czyszczę i poleruję szprychy, ale ponieważ sezon już się rozpoczał to nie ma kiedy szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi