wilk1961 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 OT - skoro nikt nie chce moich blaszek to w przyszłym tygodniu wysyłam do malowania :D Efekty zademonstruję po zakończeniu.A kolega ma na zbyciu takie blaszki o których pisałem? A cena jaka, to może się podepne? :D Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 A kolega ma na zbyciu takie blaszki o których pisałem? A cena jaka, to może się podepne? :crossy: Pozdrawiam. Nie. Dwie strony temu pisałem: "OT - koledzy, zaczynam przeróbki przy swojej maszynie. Konkretnie malowanie. Obecnie mam oryginalne zielono-zielone blachy z '99 roku. Zamierzam rozebrac i dac do malowania aerografem. I tu mam do Was pytanie: może ktoś nie jest zadowolony ze swojego kolory i marzy mu się zielony? Może ktoś z Was ma nieoryginalne malowanie i chce znowu miec oryginał? Jeżeli tak to piszcie - mogę się wymienic bezgotówkowo, wszak mi jest wszystko jedno co maluję - aby blachy nienaprawiane były." Nie ma chętnych to idą do malowania. Ot co. A przesunięcie podestów też będę robił, tylko jak już się uporam z wykończeniem domu i moto w końcu się przeprowadzi do mnie. Muszę zobaczyć czy nie będzie kolizji z gmolami, bo z nich nie zrezygnuję. Mam 185cm i 100kg - przesunięcie jest ważne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk1961 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Sorry że nie czytałem postów wyżej :) ale jestem w robocie.Zrobię u siebie te przedłużki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bercik Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Jak to wyglądają te przedłużone podesty z tymi blaszkami ?Jest gdzieś jakieś foto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 A ja uwazam ze nie ma co sie sugerowac tym rysunkiem i wymiarami blaszek, poniewaz .... kazdy sobie dorobi tak jak mu pasuje. :D Ja najpierw przesune podesty do przodu, w tylni otwor mocujacy podest przykrece srube w przedni otwor w ramie i wtedy bede sobie ustawial gora dol podest tak jak jest mi wygodnie.Jak juz znajde potrzebne mi ustawienie, z kartonu dotne sobie krztalt blaszki a potem przeniose to na metal i wtedy bede juz wycinal na gotowo :) Moze byc delikatna roznica miedzy katem ustawienia lewego i prawego podestu, dlatego trzeba zrobic DWIE niezalezne blaszki :D Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 No i kolejna sprawa ... :eek: Poniewaz piter i spolka planuja kolejny wyjazd do Chorwacji i jeszcze gdzies tam :crossy: a np. ja chcialbym z nimi pojechac to:w temacie o koloratce poruszylismy ten temat i piter napisal ze .... najpierw trzeba sie spotkac, poznac, pogadac a W TYM temacie juz probowal to zrobic i bylo brak odzewu ...Wiec ja mam pytanie: jak sie z bracia Wildstarowcow spotkac i gdzie ??? :clap: :biggrin: Poniewaz ja tez tak uwazam ze z nieznajmomymi to ciezko jechac jak sie kogos nie zna :lalag: :) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torturro Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Panowie - ktos probowal - albo probowal chociaz myslec - o przewierceniu uchwytow trzymajacych w polce kierownice - zeby tam poprowadzic kable?? dalo by rade mysle . . zastanawiam sie jednak nad oslabieniem konstrukcji - z drugiej strony jakiez sily dzialaja na kierownice - nieduze... no chyba ze w razie wypadku - a wtedy to juz chyba obojetne? Kusie mnie taka przerobka - a niekoniecznie bym chcial kupowac zamienne risery wiercone juz itp..Jakies sugestie i pomysly?? :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Chyba przewiercić to się raczej nie da.Śruba rizerów ma 12mm,a kabli jest trochę.Otwór do przeciągnięcia kabli musiał by mieć srednicę ok.8mm,jak nie wiecej.Pozostaje ścianka 2mm,a to już niestety za mało. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Ja bym się bał wiercić w elemencie, jak by nie było, konstrukcyjnym. Jak "kabelki" burzą Twoje poczucie estetyki to raczej poszukaj akcesoryjnych półek z gotowymi otworami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamerski Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Witam Serdecznie, koledzy apropo kierownicy i rizerów czy ktoś przymierzał się może do kiery ape hanger pozdrawiam Gamera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Widziałem kiedyś Czecha u nas na zlocie z taką kierą.Moto ładnie i czysto zrobione,bez sakw,siedzenie solo.Ale do tej kombinacji trzeba zmienić:obie linki gazu,linkę sprzęgła,przedłużyć kable i dać dłuższy przewód hamulcowy.Więc koszty takiej przeróbki raczej są nie małe. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orange rider Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Ma to swój urok http://www.starmotorcycles.com/star/feedba...=433&gid=3&pg=1http://www.starmotorcycles.com/star/feedba...=383&gid=3&pg=2http://www.starmotorcycles.com/star/feedba...=247&gid=3&pg=5 Ale ja osobiście preferuję niskie kierownice. Do Ape'a moto musi być zrobione w stylu minimalistycznym, tak jak na pierwszym foto. Aczkolwiek ten RS w płomienie też wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torturro Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 No i trzeba sie czesciej zatrzymywac bo rece ponoc bola - to wyjdzie drozej na batoniki i soczek na postojach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Od kazdej kiery typu Ape Hanger beda lapy bolaly tym bardziej jesli bedzie sie konczyc wyzej niz linia barkow. Moto ladnie wyglada ale wtedy raczej musi byc gole aby calosc pasowala. Sakwy, oparcia i inne bzdety + Ape do mnie nie przemawiaja. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolanko Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 koledzy a wie ktoś czy tylną lampę LED od 1700 można zamontować w 1600??? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi