Skocz do zawartości

Kask Nolan N41 Genesis

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na kupnie kasku. Zakochałem się w Nolanach, glównie ze względu na ich stylistykę, poza tym ufam tej firmie, nie wiem dlaczego. Co możecie mi powiedzieć o Genesis? Co doradzić/odradzić/polecić? Wiem, ze jest temat kaski, ale te 57 stron mnie przeraża, zacząłem się przez to przebijać, ale ciężko znaleźć jakieś opinie. Liczę na waszą pomoc. Z góry dzięki! Pozdrawiam!

Tak wygląda ten kask: http://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...products_id=848

przejeździłem coś ze 3 sezony w nolanie n40, modelu poprzednim - wygląda niemal identycznie. bardzo wygodny kask, z tym, że dopiero po zdjeciu tego idiotycznego daszka - wcześniej pęd powietrza strasznie majtał mi łbem :/

poza tym jak dla mnie miał tą wadę, że przy prędkości w okolicy 100kmh (xv535 bez żadnej szyby) mocno dmuchał w szyję - musiałem coś wiązać

ale do miasta, przy prędkościach nie przekraczających znacznie kodeksowych i na cieplejsze dni - rewelacja :P

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Kupiłem ten kask miesiąc temu. Zrobiłem w nim od tego czasu ok. 500 km i jest jedna rzecz która mnie potwornie irytuje- szybka która nie otwiera się całkiem. Kiedy podniesie się szybę, dolna krawędź jest dokładnie po środku oczu i nie wiadomo czy opuścić głowę i patrzeć przez szybę, czy podnieść łeb do góry i patrzeć pod szybą...

Nie wiem... Może to kwestia przyzwyczajenia, ale puki co denerwuje mnie to :P

Tak poza tym to przyjemny kask.