Pipcyk Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam.Nie mogę dojść do ładu z jednym sprzętem: nie mogę uzyskać odpowiedniej mocy z magneta ( pod obciążeniem nie uzyskuje odpowiedniego napięcia )Kombinowałem na wszystkie możliwe sposoby i po trzech tygodniach dalej jestem w kropce.Jedyną przyczyna która wydaje mi się prawdopodobna to rozmagnesowanie koła magnesowego.Teraz pytanie, czy ktoś z Was robił już coś takiego ?Może jest w stanie polecić jakąś firmę. Znalazłem już kilka na necie ale wolał bym skorzystać z usług sprawdzonej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 kiedyś miałem taki problem w WSK i zakupiłem magnesy neodymowe odpowiednio je popieściłem i sa jak złoto:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 W tym sęk ze to koło magnesowe to aluminiowy odlew . Nie da się go rozebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 całez zycie człowiekowi wiatr w oczy:P Na magnesowac mozna w prosty sposób:D Zrobić elektromagnes i przystawic do koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Witam.Nie mogę dojść do ładu z jednym sprzętem: nie mogę uzyskać odpowiedniej mocy z magneta ( pod obciążeniem nie uzyskuje odpowiedniego napięcia )Kombinowałem na wszystkie możliwe sposoby i po trzech tygodniach dalej jestem w kropce.Jedyną przyczyna która wydaje mi się prawdopodobna to rozmagnesowanie koła magnesowego.Teraz pytanie, czy ktoś z Was robił już coś takiego ?Może jest w stanie polecić jakąś firmę. Znalazłem już kilka na necie ale wolał bym skorzystać z usług sprawdzonej firmy.Może sposobem zastępczym będzie zmniejszenie do minimum szczeliny pomiędzy cewkami a kołem magnesowym. A może cewki pomiędzy sobą są źle połączone? Edytowane 27 Lutego 2007 przez DEAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Już raz wysłałem, ale wyśle jeszcze raz :icon_razz: Kiedyś był podobny temat na forum i podczas poszukiwań znalazłem taką firmę: http://www.komel.katowice.pl/badania.html Piszą, że regenerują magnesy trwałe silników el., więc z kołem magnesowym chyba też sobie poradzą. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Cewki sa dobrze połączone.Kombinowałem na wszelkie możliwe sposoby.Zawsze rezultat ten sam.Szczeliny pomiędzy biegunami tez nie da się w prosty sposób zmniejszyć.Bo nie sa to cewki przykręcane tak jak w WSK, czy jawce, tylko nawinięte na wspólnym rdzeniu. W każdym razie koło wysłane już na namagnesowania. Dzięki wszystkim za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Cewki sa dobrze połączone.Kombinowałem na wszelkie możliwe sposoby.Zawsze rezultat ten sam.Szczeliny pomiędzy biegunami tez nie da się w prosty sposób zmniejszyć.Bo nie sa to cewki przykręcane tak jak w WSK, czy jawce, tylko nawinięte na wspólnym rdzeniu. W każdym razie koło wysłane już na namagnesowania. Dzięki wszystkim za porady.Czekamy na wyniki naprawy. Napisz co i jak gdy koło już wróci z magnesowania, bo swoją drogą to bardzo ciekawa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 no tez mnie to ciekawi... ciekawe czy mozna by zwiekszyc moc pradnicy w ten sposób;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi