ViragoYama Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam, Zamontowałem lightbary do Virago XV 750 ale potem nadeszły wątpliwości, czy akumulator i alternator wytrzymają te dodatkowe obciążenie. W dodatkowych reflektorach mam żarówki H4 55/60W. W sumie po załączeniu wszystkich świateł mam tak:55W światło główne110 W światła boczne dodatkowe20W tylne (szacuję)5W podświetlenie zegarów5W światło postojoweRazem 195W Część mocy musi pójść na cewkę ale nie wiem ile. Czy mi przypadkiem nie zabraknie prądu?Pomijam tu czasowe obciążenia typu stop i kierunki. Bedę wdzięczny za informacje Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 temat juz był wałkowany.Nie pamiętam jaka jest moc alternatora ale chyba 280 Wwynikało z tego że jest trochę za duże obciążenie.może zastosować po prostu słabsze żarówki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 ja się spotkałem nawet z informacją że ma tylko 220Wdlatego do lightbarów zastosowałem żarówki 35 Wa że takowych nie uadło mi się kupić w sklepie zrobiłem sobie sam DO tego zadania potrzeba : 1. 2szt. żarówek H3 mogą być spalone 2. 2szt. żarówek GY 6,35 12V 35W - można kupić w każdym sklepie oświetleniowym 3. lutownica , cyna czas wykonania zadania 5 minut należy wyjąc żarnik z oprawki H3 , uprzedniu wylutowując kabelek, wsunąc nowy żarnik ( 35W) przylutować kabelek i tyle działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi