Matex Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam Mam yamahe TDR 125 94 rok 4FL w nowej budzie. Wymieniłem tłok, ustawiłem YPVS, myłem filtr itd. Ale to na nic bo motor PRZERYWA od 5 tyś do 8. Poprostu nie ma jazdy. Co to może być ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 witam!!!!w tym itd. jest mycie calego gaźnika??? bo może przerywać np przez zapchane dysze.Ale jak myleś to może być sprawa elektryczna. Sprawdź polączenie między świecą a cewką i przewody wychodzące z silnika przy wyższych obrotach są wyższe drgania i może coś nie lączyć.Moto przerywa też jak ma źle ustawiony zaplon.A czy po przekroczeniu 8000 obrotów też przerywa :biggrin: Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUD?Y Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam Mam yamahe TDR 125 94 rok 4FL w nowej budzie. Wymieniłem tłok, ustawiłem YPVS, myłem filtr itd. Ale to na nic bo motor PRZERYWA od 5 tyś do 8. Poprostu nie ma jazdy. Co to może być ??u mnie tez cos przerywało w tzr i nie mogłem zlokalizowac przyczyny.okazało sie że to gąbka od filtra powietrza kruszyła sie i zatykała gażnik.obejrzyj go dokładnie.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matex Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Właśnie zależy czasem po 8 tyś ładnie idzie czasem nie. To nie jest jakieś regularne przerywanie ale nie ma jazdy. Jutro rozbieram motor i nie ma bata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUD?Y Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Właśnie zależy czasem po 8 tyś ładnie idzie czasem nie. To nie jest jakieś regularne przerywanie ale nie ma jazdy. Jutro rozbieram motor i nie ma batano właśnie mówie...wyjmij gąbke z puszki, od razu będziesz mniał dostęp do gażnika to go dobrze przeczyśc.tak samo puche filtra.nie zakładaj gąbki i zobacz jak sie moto zachowuje...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 A może dzieje się to tak za sprawą np.swiecy zapłonowej,lub fajki od swiecy dostaje gdzies przebicia i przerywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Gażnik przedmuchaj choć wątpie że tu tkwi problem, przerywanie ogólnie ja bym kierunkował w strone zapłonu: świece, kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Zmień świece, sprawdź fajkę, jak masz inną fajkę to też zmień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi