Skocz do zawartości

Wszystko o ciężarówkach

biynias
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Moją drugą pasją (zaraz po motorkach i dziewczynkach) :( są ciężarówki, tak już się w moim

życiu układa że albo je naprawiam , albo nimi jeżdżę , po prostu jestem mechanikiem z prawkiem 'C'.

Stąd moja gorąca prośba, :( jeśli ktoś posiada wiedzę lub materiały o ciężarówkach

( książki serwisowe, dane regulacyjne itp.) proszę o udostępnienie ich na forum lub o przesłanie na

[email protected]

Pozdrawiam małe i duże 'mobilki' :lalag:

..biynias... zazdroszczę Ci trochę... Motorki, dziewczynki.. i te ciężarówki.. Esencja życia!..

No, może troszkę żartuję :cool: :bigrazz:

Pomimo różnych doświadczeń z ciężarówkami, z punktu widzenia motocyklisty, uraz mam jedynie do buraków w szoferkach, nie do pojazdów :bigrazz: Jest w nich (truckach) też "coś", nie tylko motomorderca.

Z tego wynika, że niewiele Ci pomogę :icon_mrgreen: , ale tak sobie pogadałem. Fajną masz robotę. Tylko, nie obraź się :icon_eek: , przeprowadź się na Podhale..

Pozdrówka

..biynias... zazdroszczę Ci trochę... Motorki, dziewczynki.. i te ciężarówki.. Esencja życia!..

No, może troszkę żartuję :( ;)

Pomimo różnych doświadczeń z ciężarówkami, z punktu widzenia motocyklisty, uraz mam jedynie do buraków w szoferkach, nie do pojazdów ;) Jest w nich (truckach) też "coś", nie tylko motomorderca.

Z tego wynika, że niewiele Ci pomogę :icon_mrgreen: , ale tak sobie pogadałem. Fajną masz robotę. Tylko, nie obraź się :icon_razz: , przeprowadź się na Podhale..

Pozdrówka

Niesłusznie generalizujesz temat i obrażasz wszystkich kierowców ciężarówek nazywając ich burakami,

obrażasz tymsamym mnie samego, chociaż nie pamiętam abym kiedykolwiek zachował się jak 'burak'

względem innych na drodze a już szczegulnie względem motocyklisty, nie to żebym był święty :flesje:

ale przynajmniej się staram i to niezależnie czym pomykam :crossy:

W każdej beczce miodu znajdzie się łyżka dzięgci. :bigrazz:

No, może troszkę żartuję ;) ;)

Pomimo różnych doświadczeń z ciężarówkami, z punktu widzenia motocyklisty, uraz mam jedynie do buraków w szoferkach, nie do pojazdów :icon_mrgreen: Jest w nich (truckach) też "coś", nie tylko motomorderca.

Z tego wynika, że niewiele Ci pomogę :icon_mrgreen: , ale tak sobie pogadałem. Fajną masz robotę. Tylko, nie obraź się :icon_razz: , przeprowadź się na Podhale..

Pozdrówka

Niesłusznie generalizujesz temat i obrażasz wszystkich kierowców ciężarówek nazywając ich burakami,

obrażasz tymsamym mnie samego, chociaż nie pamiętam abym kiedykolwiek zachował się jak 'burak'

względem innych na drodze a już szczegulnie względem motocyklisty, nie to żebym był święty :flesje:

ale przynajmniej się staram i to niezależnie czym pomykam :crossy:

W każdej beczce miodu znajdzie się łyżka dzięgci. :bigrazz:

biynias, chyba lepiej bedzie gdy jezeli bedziesz (lub ktos inny bedzie) potrzebowal cos do konkretnej marki, modelu, serii to napisz (niech napisze) co .

Ciezarowki to nie motocykle. Sa troszeczke bardziej rozbudowane. Np dla jednej marki samochodu, do konkretnej serii moze byc 18 ksiazek (po kilkaset stron). Kazda ksiazka (badz tez kilka ksiazek) jest do czegos innego: silnik, skrzynia, zawieszenie, kabina, elektryka, osie, mosty, hamulce itp, itd.

Tak wiec poczty by Ci nie starczylo.

PS. Chyba ze chodzi o te ksiazki co byly kiedys, typu "Naprawa samochodu Star 28" :biggrin:

względem innych na drodze a już szczegulnie względem motocyklisty, nie to żebym był święty :wink:

ale przynajmniej się staram i to niezależnie czym pomykam :)

W każdej beczce miodu znajdzie się łyżka dzięgci. :)

I Twoje ostatnie zdanie najlepiej oddaje sens mojej wypowiedzi, bo gdzie Ty wyczytałeś, że uważam wszystkich kierowców za buraków, to naprawdę, nie mam pojęcia :offtopic:

Pocieszające jest, że mimo podejrzeń o obrażanie, nie wyglądasz na obrażonego i tak trzymaj :)

Pozdrówka

I Twoje ostatnie zdanie najlepiej oddaje sens mojej wypowiedzi, bo gdzie Ty wyczytałeś, że uważam wszystkich kierowców za buraków, to naprawdę, nie mam pojęcia :bigrazz:

Pocieszające jest, że mimo podejrzeń o obrażanie, nie wyglądasz na obrażonego i tak trzymaj :cool:

Pozdrówka

Faktycznie nie pisałeś o wszystkich, zaglądłem jeszcze raz na spokojnie i musze cie przeprosić :bigrazz:

pozdrawiam serdecznie!

biynias, chyba lepiej bedzie gdy jezeli bedziesz (lub ktos inny bedzie) potrzebowal cos do konkretnej marki, modelu, serii to napisz (niech napisze) co .

Ciezarowki to nie motocykle. Sa troszeczke bardziej rozbudowane. Np dla jednej marki samochodu, do konkretnej serii moze byc 18 ksiazek (po kilkaset stron). Kazda ksiazka (badz tez kilka ksiazek) jest do czegos innego: silnik, skrzynia, zawieszenie, kabina, elektryka, osie, mosty, hamulce itp, itd.

Tak wiec poczty by Ci nie starczylo.

PS. Chyba ze chodzi o te ksiazki co byly kiedys, typu "Naprawa samochodu Star 28" :wink:

Cha, cha!!! z tym starem to dobre :bigrazz:

a tak na serio to mój problem polega na tym że niedawno podjąłem nową prace w firmie transportowej,

oczywiście jako mechanik, gościu ma kilkanaście magnumek a ja nigdy wcześniej z tym holerstwem nie robiłem, narazie wszystko gra , w sumie są dość podobne do reszty renówek , ale w razie jakiejś większej awarii przydałobysie wsparcie czy to w formie literatuury czy też jakiejś porady.

Jeśli posiadasz coś o tych ciągnikach (najbardziej zależy mi na przeniesieniu napędu, układ : silnik-

-skrzynia bieg.-tylny most) to wrzuć na jakiś bezpłatny serwer np. MEGAUPLOAD lub prześlij mi pocztą.

pozdro.