roddick Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) Witam Wszystkich Mam taki problem a mianowicie chce się upewnić. Kupiłem od znajomego z niemiec Cylinder do NSR 125 rocznik w przedziale 95-98r. On nie był w stanie określić na 100% z którego jest roku. Podjechałem dziś do Hondy i usłyszałem od mechanika że z tym cylindrem nic nie zrobie bo trzeba kupić komplet :banghead : nie chcialo mi się wiecej z nim gadać. Cylinderek jest nowiutki orginalny Hondy. Teraz pytanie do was. Czy wiecie jak najszybciej zmierzyć i dobrac tłok??? Wiem że na niektorych cylindrach sa oznaczenia ktore pomagaja dobrac tlok. Moja NSR jest z 98r. Dzieki z góry za odp. i pomoc. Pozdr Edytowane 20 Lutego 2007 przez roddick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam Wszystkich Mam taki problem a mianowicie chce się upewnić. Kupiłem od znajomego z niemiec Cylinder do NSR 125 rocznik w przedziale 95-98r. On nie był w stanie określić na 100% z którego jest roku. Podjechałem dziś do Hondy i usłyszałem od mechanika że z tym cylindrem nic nie zrobie bo trzeba kupić komplet :banghead : nie chcialo mi się wiecej z nim gadać. Cylinderek jest nowiutki orginalny Hondy. Teraz pytanie do was. Czy wiecie jak najszybciej zmierzyć i dobrac tłok??? Wiem że na niektorych cylindrach sa oznaczenia ktore pomagaja dobrac tlok. Moja NSR jest z 98r. Dzieki z góry za odp. i pomoc. PozdrJa bym proponował ci abyś zmierzył sobie najpierw suwmiarką wtedy bedziesz wiedział jaki rozmiar kupic tłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Ja bym proponował ci abyś zmierzył sobie najpierw suwmiarką wtedy bedziesz wiedział jaki rozmiar kupic tłok a ja bym proponował średnicówkę Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 jesli jest to oryginalny cylinder hondy do nsr 125 to jak zamowisz tłok do nsr 125 to bedzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 a ja bym proponował średnicówkęNo moze i tak (dokładniej by było) tylko wątpie czy ja akurat każdy posiada(w zakładach to moze tak),suwmianrka jest bardziej powszechna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roddick Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 HEHE dzieki chłopaki czyli tak jak kumple powiedzieli ci mechanicy to gów... warci są. Dostałem właśnie namiary na mechanika i on mi to dopasuje i bedzie 100%. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roddick Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 WitamMam jeszcze jedno pytanie do was.Czy znacie sie na oznaczeniach cylindra do tej hondy ??? Wiem, że to moze pomoc okreslic albo jaki tloczek wsadzic albo dowiedziec sie przynajmniej do jakiego rocznika jest cylinder. Jak coś wiecie to piszecie Dziex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi