Skocz do zawartości

ZGRZYTY

Gościu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Czolem!

hehe, a ja wiem :)

jest to kawalek metalu, ktory z jednej strony ma wieloklin, a z drugiej ma byc zagnieciony (zagiety brzeg z dwoch stron), tak by uniemozliwic rozkrecanie sie sprzegla :wink:.

Pozdrawiam

to on musi byc z drugiej strony rozgiety(zagiety) 8O były na nim jakieś zadzory ale czy to zapobiegnie rozkrecaniu sie sprzegła? jak sie sprzegło rozkreci to mam go rozgiac? jak jest juz nałozony na wałek czy go rogiac jak bede go zakadał?

zbyhu czekam na odp :)

Czolem!

No to sprawa wyglada tak:

kielich.jpg

Kielich zabezpieczajacy (rys. 11) wsiada na ta nakretke (8 na rysunku). Powinien wystawac jakis 1-2 mm nad te wciecia w nakretce. Trzeba wlasnie w miejscach tych naciec zagniesc kielich zabezpieczajacy (wedlug czerwonych strzalek).

Wsadzasz tam maly srubokret (miedzy scianke tej tulejki 10 a kielich) i zabijasz mlotkiem do srodka krawedzie kielicha. Uderzasz w krawedz kielicha (niebieksa strzalka - tylko z jednej strony namalowalem, bo z drugiej zasloniete jest).

Oczywiscie jedno na drugie sie naklada (na rysunku sprzeglo jest "rozlozone").

To zapopiega rozkrecaniu sie tej duzej nakretki 8, bo jest od dolu trzymane przez wieloklin kielicha.

Mam nadzieje, ze sie skumasz o co biega. A jak co to pytaj.

A tak wyglada odginanie kielicha, jak chcesz rozmontowac sprzeglo:

kielich1.jpg

Obrazek pochodzi z rozdzialu ksiazki, ktory Ci przeciez wyslalem. Slabo chyba go przestudiowales :)

Pozdrawiam