Skocz do zawartości

zmiana stacyjki w MZ ETZ 250 na jakas inna niz fabryczna

tita
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jesli temat juz byl, bede wdzieczna za link.

Chcialabym zmienic stacyjke, na jakas od japonczyka. Troszke mnie martwi ze "kluczyk" do MZtki w kazdym prawie sklepie mozna kupic. Ktos z was zmienial? Jak to wyglada z uchwytami? Mysle ze z podlaczeniem kabelkow bedzie ok, ale bardziej mnie martwi jak ja przykrecic itp

pozdrawiam serdecznie

witam

No fakt- kluczyk kupisz w kazdym sklepie z częściami do mz, mało tego mozna włączyć zapłon śrubokrętem :(

w orginalne mocowanie bedzie ciezko coś dopasować, moim zdaniem lepiej zainwestować w jakąś dobrą blokade na koło, lub zrobić własne odciecie zapłonu(odciecie masy na cewce itp.)

pozdr

moim zdaniem lepiej zainwestować w jakąś dobrą blokade na koło

popieram- tylko to zda egzamin. Koles jak bedzie chciał odjechać to wyrwie kable i z najlepszej stacyjki, pomostkuje je i pojedzie. A jesli bedzie miał U-locka na kole to wtedy troche bedzie miał problem ;)

moim zdaniem lepiej zainwestować w jakąś dobrą blokade na koło

popieram- tylko to zda egzamin. Koles jak bedzie chciał odjechać to wyrwie kable i z najlepszej stacyjki, pomostkuje je i pojedzie. A jesli bedzie miał U-locka na kole to wtedy troche bedzie miał problem :bigrazz:

Edytowane przez kiki

Etita ja bym poszedł w drugą strone: można zamocować wyłącznik na akumulatorze, który bez klucza nie da wyjścia. Co do wszelakich stacyjek , jak ktoś ma pojęcie o mz to każdą na kable odpali:) Im więcej rzeczy widocznych tym gorzej dla Ciebie, według mnie można zastosować dodatkowy wyłącznik między prądnicą/alternatorem a cewką, tylko nie wiem jak to w praktyce by dało rade.

Acha: jeszcze widziałem kiedyś możliwość zastosowania stacyjki od Mitsubishi Galant starej wersji.

Edytowane przez Wojt@s