Skocz do zawartości

Kupno kurtki

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do kupna kurtki tekstylnej i chciałbym żeby była dobrze dopasowana, ale mam zamiar w niedalekiej przyszłości dokupić zółwia. Jak mierzyć kurtkę? na swetr? na t-shirt?chce aby kurtka pozwalala na jazde z zólwiem i nie uwierala mnie,a zólw zeby sie swobodnie miescil, jak i na jazde bez zółwia ale zeby nie latała na wietrze. Wiem ze najlepiej kurtke mierzyc siedzac na motocyklu i tak postaram sie zrobic. co radzicie? Niechce wydac kasy na cos niepraktycznego

pozdro :D :P

Przymierzam się do kupna kurtki tekstylnej i chciałbym żeby była dobrze dopasowana, ale mam zamiar w niedalekiej przyszłości dokupić zółwia. Jak mierzyć kurtkę? na swetr? na t-shirt?chce aby kurtka pozwalala na jazde z zólwiem i nie uwierala mnie,a zólw zeby sie swobodnie miescil, jak i na jazde bez zółwia ale zeby nie latała na wietrze. Wiem ze najlepiej kurtke mierzyc siedzac na motocyklu i tak postaram sie zrobic. co radzicie? Niechce wydac kasy na cos niepraktycznego

pozdro :( :lapad:

kup taka zeby byla dobra, a zolw w zasadzie pod kazda kurtke sie zmiesci. ja mam dwie kurtaly i pod kazda wchodzi bez problemu, chociaz ta od kombinezonu jest calkiem ciasna.pozdro

Cześć

w/g mnie:

kurtkę tekstynlą trzeba mierzyć na t-shirt, nie na swetr, lub polar.

Jest to odzież bardzo ciepła i nie wymaga dodatkowego "dozbrajania".

Kurtki te nie układają się tak jak skóra.

Może się okazać , że model który się nam bardzo podoba zupełnie nie leży

wtedy trzeba odpuścić i szukać innej ,bo wzięcie większego rozmiaru (luźniejszej i pozornie bardziej wygodnej) nie jest żadnym rozwiązaniem.

Trzeba mierzyć na motocyklu - bardzo ważne. Np kurtka Rooki z modeki

jak mierzysz na stojąco jest spoko, ale na moto często się okazuje

że kołnierz podnosi się bardzo mocno i wręcz wchodzi na twarz- znaczy że mamy za duży rozmiar.

Na koniec trzeba przymierzyć kurtkę bez podpinki i koniecznie na sam t-shirt.

Aby latem nie okazało się ,że mamy kurtkę łopocącą jak flaga :icon_mrgreen:

To nie wszystko , ale chyba pomoże.

A jeśli idzie o żółwia, po co to komu???

Byłem kilka razy w rowie, na szosie i w krzakach.

Uważam ,że ochraniacz który jest w kurtce zupełnie wystarcza.

Raz tylko jak zrobiłem salto przez kierownicę i londowałem na dupie

stłukłem kość ogonową, ale wtedy żółw też by mi nie pomógł.

Musiałby być w spodniach :bigrazz:

Nie wiem jak to wygląda na torze, tam może i jest potrzebny.

Pozdrawiam

bulix

A jeśli idzie o żółwia, po co to komu???

Byłem kilka razy w rowie, na szosie i w krzakach.

Uważam ,że ochraniacz który jest w kurtce zupełnie wystarcza.

Raz tylko jak zrobiłem salto przez kierownicę i londowałem na dupie

stłukłem kość ogonową, ale wtedy żółw też by mi nie pomógł.

Musiałby być w spodniach :icon_mrgreen:

Nie wiem jak to wygląda na torze, tam może i jest potrzebny.

Pozdrawiam

bulix

moze i nie jest potrzebny ale pewnego razu pozwoli nadal chodzic, a nie jezdzic na dwoch kolach codziennie

Gdy kupowałem kurtkę skórzaną, mierzyłem ją zarówno bez podpinki na sam T-shirt, jak i z podpinką na gruby sweter. Dobrałem taką rozmiarówkę, żeby z jednej strony kurtka za bardzo nie trzepotała na wietrze, gdy nie będę miał (prawie) niczego pod spodem, a z drugiej dało się założyć przynajmniej jedną bluzę pod spód; nie ukrywam, że bardzo trudno było osiągnąć kompromis.

Przy zakupie kurtki tekstylnej kierowałem się zgoła innymi kryteriami: kurtka musiała być przede wszystkim długa oraz na tyle luźna, żeby można było pod nią założyć np. marynarkę (i żeby takowa nie pogięła się bardziej niż pod "cywilną" kurtką).

Gdybym planował śmiganie w "żółwiu", pewnie najpierw bym go kupił, a potem przymierzał różne kurtki, mając "żółwia" na plecach.

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

a w sklepie z kurtkami nie maja jakis zolwi zebys przymierzyl?

Chce kupic na bazarze,wiec przymierzanie nie bedzie tak komfortowe jak w sklepie, ale za to bede mogl bezposrednio na motocyklu przymierzyc. Wielkie dzieki za rady, chce kupic krótka kurtke tekstylna i do tego zólwia z psem na nerki od razu. Z poczatku myslalem o samym pasie, ale dokladajac nieco ponad 100zł mam dodatkową ochrone wiec mysle ze warto zainwestowac. Prosze jeszcze o opinie innych osób.

Pozdro :notworthy: :bigrazz: