abradas Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam Mam pewien problem, a mianowicie to nie wiem jaka cewkę założyć do swojej cz 250 cross, orginaljnej nigdy nie miałem, a 6v ciąglę się palą wszystkich, którzy mogli by mi doradzić serdecznie o to prosze z góry dziękuje abradas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 weź no miernik i sprawdź ile volt rzuca cewka prądowa przy motoplacie.. wtedy sie dowiesz jaką cewkę dać..jeśli 6v się palą to można gdybać, że będzie potrzebna 12v- proste, ale nie do końca bo cewka może sie palić z innych powodów niz voltaż z cewki prądowej (masowanie, kondensator, moduł, impulsator, spięcia na kablach etc..) sprawdź więc po kolei: ilość volt na cewce prądowej, później stan kabli, zmień kondensator i załóż cewkę jaka powinna być według tego pierwszego pomiaru.powinno być git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abradas Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 fajnie tylko cz250 cross nie mają motoplatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 A tam przypadkiem cewka nie jest caly czas zasilana napieciem z akumulatora i rozwiera się na chwilkę przerywaczem??? Moze narysujesz jakiś szybki schemacik tej instalki.Pozdr Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi