Skocz do zawartości

SHL M11 prosze o pomoc!!!

Damiano_2013
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Już jakis czas temu naszła mnie ochota na zrobienie SHL-ki która stała u nas kilkanaście lat. Jakis czas temu wyciagnolem ja z garazu i udało mi sie ja nawet odpalic jednak stwierdzilem ze trzeba jej zrobic remont. Jednak nie miałem zbytnio na to czasu az do teraz. Dzis rozebralem silnik i czekalo na mnie kilka niemilych niespodzianek a mianowicie pierscienie byly popekane a kiedy rozpolowilem silnik okazalo sie ze wypadlo jedno wypelnienie z przeciwwagi walu (taka blacha ktora jest przymontowana do przeciwwagi walu i oslania wnetrze przeciwwagi). I mam wlanie pytanie odnosnie tego czy da sie to naprawic czy jestem zmuszony kupic nowy wal??? Acha i jeszczo jedno na ktory szlif jest tlok 62??? Moze ktos posiada schemat tego silnika bo rozbieram go pierwszy raz i chce go dobrze poskaladac....

Posiadam schemat tego silnika więc mogę Ci przesłac skan , tylko podaj mi swój adres mailowy.

Moj mail to [email protected] będe ci bardzo wdzieczny za wyslanie tego schematu.

A tutaj zamieszczam link ze zdjeciem walu a wlasciwie tego co sie z nim stalo.

http://img161.imageshack.us/my.php?image=k...zdjcie13ns7.jpg

włóż tą blachę na swoje miejsce.. i dookoła wału ponabijaj punktakiem na rancie (tym, który jest na równi z blachą po włożeniu).. w ten sposób zamocujesz tą blaszkę.. bo jeśli się przyjżysz to ona w ten sposób byla oryginalnie mocowana.. tylko, że w dwóch miejscach..