Damiano_2013 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Już jakis czas temu naszła mnie ochota na zrobienie SHL-ki która stała u nas kilkanaście lat. Jakis czas temu wyciagnolem ja z garazu i udało mi sie ja nawet odpalic jednak stwierdzilem ze trzeba jej zrobic remont. Jednak nie miałem zbytnio na to czasu az do teraz. Dzis rozebralem silnik i czekalo na mnie kilka niemilych niespodzianek a mianowicie pierscienie byly popekane a kiedy rozpolowilem silnik okazalo sie ze wypadlo jedno wypelnienie z przeciwwagi walu (taka blacha ktora jest przymontowana do przeciwwagi walu i oslania wnetrze przeciwwagi). I mam wlanie pytanie odnosnie tego czy da sie to naprawic czy jestem zmuszony kupic nowy wal??? Acha i jeszczo jedno na ktory szlif jest tlok 62??? Moze ktos posiada schemat tego silnika bo rozbieram go pierwszy raz i chce go dobrze poskaladac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Posiadam schemat tego silnika więc mogę Ci przesłac skan , tylko podaj mi swój adres mailowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Posiadam schemat tego silnika więc mogę Ci przesłac skan , tylko podaj mi swój adres mailowy. Moj mail to [email protected] będe ci bardzo wdzieczny za wyslanie tego schematu.A tutaj zamieszczam link ze zdjeciem walu a wlasciwie tego co sie z nim stalo.http://img161.imageshack.us/my.php?image=k...zdjcie13ns7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 włóż tą blachę na swoje miejsce.. i dookoła wału ponabijaj punktakiem na rancie (tym, który jest na równi z blachą po włożeniu).. w ten sposób zamocujesz tą blaszkę.. bo jeśli się przyjżysz to ona w ten sposób byla oryginalnie mocowana.. tylko, że w dwóch miejscach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 tłok 62 mm jest na II szlif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Schemat wysłałem.Gdybyś jeszcze potrzebował jakichś informacji dotyczących części lub sposobu ich montażu , pisz - w miarę możliwości pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi