Opel3366 Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Jak w temacie .Może ktoś mi pomoże i wskaże AUTO z którego pasuje termostat do Hondy Shadow vt 700/750 c z 1985 roku.Mam stary niesprawny ale nie znalazłem firmy która pofatyguje się to sprawdzić na półkach.I nie dziwie się bo to pół dnia roboty a cena terostatu może wynieść 30 PLN. :icon_mrgreen: Może choć marka auta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 kolega do VF 700 dobrał od TICO, więc może będzie i pasował do twojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 kolega do VF 700 dobrał od TICO, więc może będzie i pasował do twojego Prawdopodobnie Honda 19300-MB0-003. :notworthy: Zamiennik? Hm... Chyba dowolny model VT lub VF. Koszt ok. 90 zł niestety. Może w Larssonie taniej? A samochodowy - nie wiem. Jeśli ten z Tico pasuje do VF 700 z lat 80, to powinno pasować i do twojego :icon_mrgreen: (w opisie oba te modele mają ten sam termostat).Trzebaby sprawdzić też temp. otwarcia... Ale pewnie jest podobna. Jeśli dojdziesz - daj znać, taka wiedza jest cenna niezwykle :) . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) WitamCo prawda nie mam vt 700 tylko vt 500 ale podejrzewam że Hondy vt i vf miały chyba taki sam. Vt 500 ma termostat o temperaturze otwarcia 80-84 stopni i skok zaworu 8 mm. Sprawdziłem w necie TICO: -temperatura początku otwarcia - 80,5...83,5°C -temperatura całkowitego otwarcia - 95°C -skok popychacza zaworu - 8 mm-temperatura włączenia wentylatora - 93°C -ciśnienie otwarcia zaworu w korku wlewu - 0,075...0,105 MPa -koszt 16-20 PLN Na zdjęciach praktycznie tak samo wyglądają!!! Edytowane 14 Lutego 2007 przez Globi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Sorki Coś mi się z kompem znowu dzieje Edytowane 14 Lutego 2007 przez Globi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opel3366 Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Masz rację Globi ,ale średnica jest inna .Niestety skończyło sie na Larsonie choć w katalogu nie ma.Koszt 73 PLNDzięki wszystkim za odpowiedz. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 jak kupiłeś za 73 to jeszcze nie ma tragedii, wyżej wspomnianemu koledze zaśpiewali 240 zł w salonie :D a kupił za 18 zł od TICO :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi