Kazek_dkw Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Witam :) Jest mala imprezka 1grudnia o 7,00 pmEnd Of Year Party . Goring Conservative Club ,49Mulberry LaneWorthing BN12 4RA wstep 5 funtaBufet tez zapewniają :buttrock: Co wy na to :D Edytowane 27 Listopada 2007 przez Kazek_dkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 http://www.motorcycleshow.co.uk/mci2007/index.html trwa do 2 grudnia.Pozdrawiam!! PS: Małą relacje zdjęciową znajdziesz w dziale "przy piwie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Ja bardzo chetnie sie bym spotkal, ale ............... po moich ostatnich popisach, o ktorych pewnie wiecie, musze skupic sie na naprawie sprzeta :notworthy: I na gromadzeniu kasy na czesci !!!! :wink: Na razie wiem ze musze kupic kilka duzych elementow, ale co wyjdzie jak sie ten zlom sciagnie ??? :wink: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 to moze umowmy sie jakos na wiosne coby bylo cieplej i na :evil: motorku mozna byloby pobrykac w dluzsza trase :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Oj na pewno :clap: Sadze ze spotkamy sie jeszcze w tym roku :crossy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Ja bardzo chetnie sie bym spotkal, ale ............... po moich ostatnich popisach, o ktorych pewnie wiecie, musze skupic sie na naprawie sprzeta :D I na gromadzeniu kasy na czesci !!!! :icon_rolleyes: Na razie wiem ze musze kupic kilka duzych elementow, ale co wyjdzie jak sie ten zlom sciagnie ??? :eek: Cos tam nabroił?? Pochwal się bo ja nic nie wiem :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timac Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 http://www.motorcycleshow.co.uk/mci2007/index.html trwa do 2 grudnia.Pozdrawiam!! PS: Małą relacje zdjęciową znajdziesz w dziale "przy piwie" Tez bylem i jestem mile zaskoczony. :D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 dziwna sprawa, ja ciagle nie jestem rezydenema moto i ubezpieczenie mam....i prawko tez tu zdawalem.....co prawda pytali sie czy przez ostatnie 180 dni opuszczalem wyspe........(przy prawku)ja ubezpieczony jestem w Bennetts>najlepiej zadzwonic :icon_eek: PZDR :icon_biggrin:Genaralnie jest tak ze trzeba byc rezydentem a nim sie zostaje po roku, ale ......... przyklad Vampi jest potwierdzeniem ze nie zawsze :icon_eek: :icon_question: Jak wypelniasz papiery do ubezpieczenia to tam Cie pytaja: jak dlugo w UK i jak napiszesz ze mniej niz rok i jeszcze ze tylko na wakacje to ubezpieczenia nie dostaniesz.No to ja dorzucę swoje 3 grosze :crossy:Moto mam od stycznia br. Gdy wypełniałem papiery na ubezpieczenie napisałem prawdę że w UK jestem od lipca 2006 (czyli ok. 6 mc). Dokumenty normalnie dostałem, później musiałem tylko wysłać moje prawo jazdy (polskie), potwierdzenie certyfikatów na alarm i datatag i przysłali mi kompletny certyfikat. Eeetam. Ja kupilem tu pierwsze moto po ok. 2 miesiacach a ubezp. musialem kupic u agenta czyli isc osobiscie i zalatwic. Nie wnikali od kiedy co i jak. Policja tez nie bardzo w to wnika. Wydaje mnie sie ze EU to EU. Masz prakwo, ubezpieczenie, TAX i MOT to jestes legalnie jeżdzący. Zresztą polacy stali sie juz czescia UK :icon_question:Dzwonilem do Motorcycle Direct i to samo. Powiedzieli mi ze musze byc rezydentem zeby dostac ubezpieczenie. Moze jak Wy to zalatwialiscie to nie sprecyzowaliscie ze nie jestescie rezydentami, a w takim wypadku wasza polisa moze byc niewazna. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Cos tam nabroił?? Pochwal się bo ja nic nie wiem :wink: Podaj mi maila to Ci fotki podesle :icon_rolleyes: :eek: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Dzwonilem do Motorcycle Direct i to samo. Powiedzieli mi ze musze byc rezydentem zeby dostac ubezpieczenie. Moze jak Wy to zalatwialiscie to nie sprecyzowaliscie ze nie jestescie rezydentami, a w takim wypadku wasza polisa moze byc niewazna. Jeżeli pracujesz w UK legalnie a tym odprowadzasz podatki, masz NIN oraz Home Office jesteś rezydentem podatkowym. To już uprawnia Cię do kupowania ubezpieczenia, kupowania ubezpieczenia podróżnego/życia etc. Podobną informację uzyskałem gdy wybierałem się na wyjazd do PL na moto, chciałem kopić sobie dodatkowe ubezpieczenie. Panie w agencji dała mi broszurę odnośnie ubezpieczenia i ich warunków. W niej również była notka, że trzeba być rezydentem UK. Więc zabrałem to do Revenue i tam mi tak to pani wyjaśniła. Zresztą przy zakupie już ubezpieczenia to samo potwierdziła agentka... Więc kupuj i się nie martw!! BTW: Kiedy mój znajomy miał kolizję drogową (puszką) angielska policja stwierdziła, że jego prawo jazdy jest tutaj nie ważne i prowadził pojazd nielegalnie. Cała sprawa okazała się troszkę nerwowa, gdyż tłumaczenia kolegi nic nie pomagały. Dopiero głupia ulotka z samej poczty (wniosek o wymianę prawa jazdy) na której jest napisane, że może poruszać sie (chyba) 2 lata na polskiej licencji przemówiła władzy do głowy i po konsultacji gdzieś tam jeszcze przeprosili mojego kolegę (oczywiście zwrócili wszelkie koszty holowania itp, którymi pierwotnie on był obarczony) Chodzi o to, że tak naprawdę oni chyba do końca też nie wiedzą jak interpretować zasady, albo po prostu do końca ich nie znają - jak wynika z twojego przypadku również.... Pozdrawiam. Edytowane 2 Grudnia 2007 przez ruthi7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 :icon_biggrin: a panowie to sie pospali??? :icon_eek: jaka pogoda na soote popoludniu???bo mam zamiar sie przejechac gdz :buttrock: ies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ty nic nie mow o pogodzie bo u mnie tak pizdzi i leje ze nie chce mi sie nawet z Toba gadac :D A jeszcze mam to rozbite auto na glowie i problemy z angolami ze ja bym to auto naprawial, ale wg. nich to juz zlom !!!! :clap: Echhhhhhhhhhh szkoda gadac ................. :biggrin: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazek_dkw Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 A ja dzis walczylem 80 mil z wiatrem i deszczem do Portsmouth :flesje: Kt0 :flesje: dzis :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Panowie, a moze by tak tu : http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...0entry1095589 Zastanawiam sie nad tym i moze jakas ekipe z jUKeja skrecimy ??? :P :cool: Kurna, zimno sie robi. -5 rano a teraz tez chyba kolo zera :) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zastanawiam sie nad tym i moze jakas ekipe z jUKeja skrecimy ??? :icon_mrgreen: :crossy: Kurna, zimno sie robi. -5 rano a teraz tez chyba kolo zera :icon_razz:uhu ha uhu ha nasza zima zla, chetnie zakupilbym podgrzewane siedzenie do Bandziora :))pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi