Skocz do zawartości

Co za 1200-1300EURO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam WSZYSTKICH

Mam zamiar pojechać po własny, PIERWSZY motocykl do któregoś z krajów UE(najlepiej chyba by było do Holandii bo posiadam adresy komisów moto ,lecz tak do końca nie orientuje sie w cenach -tyle wersji odnośnie ceny ile osób o to zapytanych)

Czy ktoś potrafi doradzić mi z którego z krajów UE można najtaniej sprowadzić moto i czy ktoś orjentuje sie jaki moto można sprowadzić za około 1200-1300EURO(+koszty wyjazdu+opłaty celne)

najbardziej interesuje mnie HONDA CBR600,rf600,zzr600 itp.Czy ktoś orientuje sie z którego roku były by te sprzęty za kwote taka jak w temacie-1200-1300EURO(nie za dużo ale zawsze cos),a może ktoś potrafi podać mi konkretne adresy gdzie mógłbym tanio kupić wymarzony moto.

DZIEKI ZA WSZYSTKIE INFO

POZDRAWIAM

Edytowane przez Maciek19-N

Z taim budżetem to się nie ołaca wyjezdzac nawet do niemiec. Znajdz cos na miejscu zamiast zapodawac 10 tematow pytajac o to samo. Pozdr

Do niemiec jak najbardziej mozesz jechac po swoje wymazone moto. Predzej odwiedz internetowa aukcje niemiecka ebay niz komis. Tam mozesz czesto trafic na naprawde ciekawe okazje. Rf600 w tej cenie jak najbardziej, ZZr600 rowniez. Z tego co patrzalem konczyly sie po 1000-1100 EUR. Na CBR w tej cenie nie masz co liczyc, chyba ze po jakims unfallu.

Pzdr

Sprowadzajac motor z niemiec przynajmniej masz pewnosc ze zawieszenie nie dostalo po dupie(wiadomo jakie tam sa drogi), ze mala szansa jest ze niemiec przekrecal licznik, ze w opisie aukcji bylo cos niezgodnego z jej stanem faktycznym. Ja juz jeden motor kupilem w Polsce. Powiedzialem sobie ze juz nigdy wiecej :icon_idea:

Z taim budżetem to się nie ołaca wyjezdzac nawet do niemiec. Znajdz cos na miejscu zamiast zapodawac 10 tematow pytajac o to samo. Pozdr

Sam zakładasz 10 tematow pytajac o to samo Jak masz wyglaszac takie monologi jak ten powyzszy w ogole nie orientujac sie w temacie po to tylko by nabijac sobie licznik to lepiej sobie odpusc... Prawda jest taka ze CBR 600F2 a tym bardziej RF 600 mozna wyrwac w Niemczech za kwote wymieniona przez zalozyciela tematu a nawet nizsza i wcale nie musi to byc padaka!

stary zdecyduj sie w koncu.

Pytasz o prom do UK a masz do wydania 1200 -1300 euro, cała imprezka po moto tam i spowrotem wyniesie cie z 1500 - 2000 zł minimum wiec na moto ci zostanie 3000 zł to sie poprostu nie opłaca.Przy funduszach 1200- 1300 to ja bym kupił moto maxymalnie w niemcowni, albo nawet bym kupiło cos u nas po slizgu i podreperował.

Przemyśł sobie wszystko dokładnie i powyliczaj bo sie w trasie okaze ze juz hajsu w portelu nie ma a do domu jeszcze 1000 kilosów.

pozdrawiam

Edytowane przez MYCIOR

stary zdecyduj sie w koncu.

Pytasz o prom do UK a masz do wydania 1200 -1300 euro, cała imprezka po moto tam i spowrotem wyniesie cie z 1500 - 2000 zł minimum wiec na moto ci zostanie 3000 zł to sie poprostu nie opłaca.Przy funduszach 1200- 1300 to ja bym kupił moto maxymalnie w niemcowni, albo nawet bym kupiło cos u nas po slizgu i podreperował.

Przemyśł sobie wszystko dokładnie i powyliczaj bo sie w trasie okaze ze juz hajsu w portelu nie ma a do domu jeszcze 1000 kilosów.

pozdrawiam

I o tym mowie, gdyż założyciel tematu zmienia lokalizacje codziennie raz francja raz szwajcaria holandia niemcy anglia. I jesli chcesz kupic cos do 1200 euro wliczajac w to koszty przejazdu i opłaty to sie chyba ktoś przeliczył

SUPPORT 18

NIE WIEM CZY ZAUWARZYŁES PYTAM O KOSZTY SAMEGO MOTOCYKLA ZA 1200-1300 .

JEŚLI CHODZI O TO ZE PYTAM GDZIE JEST NAJTANIEJ I NAJLEPIEJ KUPIC TO CHYBA JASNE.

(A TAK JAK NAPISAŁ KOLEGA JEZELI NIE ORIENTUJESZ SIE W CZYMS TO NIE MA SENSU O TYM PISAĆ)

3 najtansze RF600 (1600, 1850, 1990 euro)

3 najtansze cbr 600( 1450, 1490, 1550 euro) roczniki 88-89 w niewiadomym stanie

3 najtansze zzr 600 (1450, 1499, 1850 euro)

Chyba sie niezmieściłem w twoich kryteriach. Pojedziesz dalej znajdziesz lekko tanszy ale wzrosnie cena transportu i na jedno wyjdzie. :icon_mrgreen: Tłumaczył sołtys krowie...

PS, Dane z serwisu mobile.de

Edytowane przez milosz-RR

SUPPORT 18

NIE WIEM CZY ZAUWARZYŁES PYTAM O KOSZTY SAMEGO MOTOCYKLA ZA 1200-1300 .

JEŚLI CHODZI O TO ZE PYTAM GDZIE JEST NAJTANIEJ I NAJLEPIEJ KUPIC TO CHYBA JASNE.

(A TAK JAK NAPISAŁ KOLEGA JEZELI NIE ORIENTUJESZ SIE W CZYMS TO NIE MA SENSU O TYM PISAĆ)

No jesli masz zamiar gnac po moto np do UK (kupa kasy 400-600 euro jak ci si euda dobry prom zabukować , jak nie to jeszcze 100 euro dorzuć) albo do francji (200-300 euro) to lepiej kup cos w PL , a pieniądze które bys wydał jadąć po moto dołóż do 1200 euro i wtedy kupisz moto za 1500 euro i jeszcze zostanie.

pozdrawiam

3 najtansze RF600 (1600, 1850, 1990 euro)

3 najtansze cbr 600( 1450, 1490, 1550 euro) roczniki 88-89 w niewiadomym stanie

3 najtansze zzr 600 (1450, 1499, 1850 euro)

Chyba sie niezmieściłem w twoich kryteriach. Pojedziesz dalej znajdziesz lekko tanszy ale wzrosnie cena transportu i na jedno wyjdzie. :banghead: Tłumaczył sołtys krowie...

PS, Dane z serwisu mobile.de

pamietaj ze mobile.de to nie jest licytacja tak jak na ebay.de. Tam sa ceny wygorowane. Wiekszosc z tych ogloszen nie ma nawet zadnego odzewu. Od 2 miesiecy obserwowalem licytacje na ebayu i wiem ze mozna naprawde wyrwac tanio motor. Ceny ktore napisales z mobile nigdy na ebayu nie osiagaly takich wartosci (chyba ze motocykl byl wyjatkowo atrakcyjny wizualnie albo mlody rocznikowo), dlatego wg mnie warto sie zastanowic i cierpliwe poszukac czegos. Maciek-19 zapodam ci linka do dobrej mapy niemiec online. Zawsze mozesz sprawdzic skad jest sprzedajacy i czy oplaca ci sie wybierac w taka podroz: Mapka

p.s. Danego miasta mozesz wyszukiwac albo w polu PLZ czyli ich kod miastowy albo ORT - nazwa miasta.

pzdr

i tak na marginesie. Tu masz RFe w kameleonie, sam zobacz za ile sie skonczyla aukcja. Wg mnie wyglada naprawde niezle : Suzuki RF

i tak na marginesie. Tu masz RFe w kameleonie, sam zobacz za ile sie skonczyla aukcja. Wg mnie wyglada naprawde niezle : Suzuki RF

co z tego ze aukcja sie skonczyła na takiej kwocie, jak nie została osiągnięta cena minimalna. ???

pzdr

Te ceny na e-bay'u nie osiągały cen minimalnych więc dlatego ceby było pozornie niskie. Na mobile.de masz podana konkretna cene za jaka motocykl bedzie sprzedany i koniec. I pierwsze słyszę że niema odzewu od sprzedających na mobilu. Na każde ogłoszenie zawsze dostawałem odpowiedź. Telefon zawsze czynny więc odbierali. Jeśli szukasz okazji za pól ceny to az sie od nich roi na mobilu np 954 rr za 2100 euro. I na te dostajesz szybka odpowiedz wplac kase do western union a ja wysle ci motocykl. Ceny są zróżnicowane i wahaja się nawet 2.5 tys euro za ten sam motocykl roznia sie stanem i wyposażeniem. Opłaca się tam jechać mając co najmniej 2-2.5 tys euro w ręce na motocykl. I moim zdaniem jest to absolutne minimum jeśli jedzię się po jeden motocykl prywatnie. Poza tym mobile.de jest największym niemieckim serwisem handlowym w motoryzacji więc jest konkurencja i nikt mi nie powie że na e-bayu dostaniesz moto za grosze w super stanie. :icon_exclaim:

SUPPORT 18

chlop swoje i baba swoje :icon_evil: . Dlaczego mi wpierasz ze nie mozna trafic przywoitego motocykla za grosze na ebayu? Akurat grosze to moze przesada ale po niskiej cenie napewno. Siedze na ebayu juz od dawna i nieraz widzialem super okazje do licytacji. To ze akurat ta RF'a nie osiagnela ceny minimalnej nie znaczy ze jak by niemiec jej nie podal to by poszla za 2 tys. Niemcy do tylu licytowli i tyle. Inne Rfy konczyly sie po duzo nizszej cenie. Dlatego czemu sie upierasz ze na mobile.de trafisz lepiej? Motocykle, ktore sie konczyly po niskich cenach nie koniecznie musialy byc blisko polskiej granicy. Czesto duzo dalej ale wciaz byly to Niemcy a nie Holandia, Francja, itd...

Edytowane przez Volks

to może dwa słowa od ojca prowadzącego, od 3 miechów oglądam mobile.de, motoscout.de(cos ala mobile.de, polecam) i ebay.de. musze przyznać rację wam obu. znalazłem już masę 'okazji' na ebay'u nie patrząc czy cena minimalna została osiągnięta. teraz to pierwsza rzecz na którą patrzę. widziałem też kilka sztuk której na mobile.de stały wyżej o ok. 400e!! niż cena za którą poszły na ebay'u (osiągnięta minimalna) np. ostatnio http://cgi.ebay.de/Honda-CBR-600-F_W0QQite...1QQcmdZViewItem

poszła za 2100 a na mobile.de cena za ta samą sztukę to 2600e!!

nie oglądam całych niemiec, bo mogę sobie pozwolić na moto z okolic kolonii. na tych 3 serwisach jest opcja wyszukiwania ogłoszeń z danego regionu, w pole PLZ wpisujesz kod miasta(łatwo znaleźć na google), obok promień poszukiwań (maks 200km).

jak napisał ktoś wcześniej 1300e to wg mnie za mało na moto pow '93 (nie wiem jakiego rocznika ty szukasz, ja nie niżej), cenowo najniżej stoją rf'ki potem zzr i najdroższe to cbrki (moja opinia po tych 3 miesiacach).

jak tylko zakupie jakieś moto, spiszę relację. (liczę już dni :biggrin:)