hary kapuchan Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) ... witam Panowie ... powiedzcie mi jak białemu człowiekowi :icon_question: : czy mogę bezpośrednio podpiąć zasilanie sprężarki pod kable od oryginalnego klaksonu??? bez żadnych przekaźników, srików i temu podobnych ... :notworthy: pozdrawiam Edytowane 18 Września 2007 przez hary kapuchan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA REK Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) ... witam Panowie ... powiedzcie mi jak białemu człowiekowi ;) : czy mogę bezpośrednio podpiąć zasilanie sprężarki pod kable od oryginalnego klaksonu??? bez żadnych przekaźników, srików i temu podobnych ... :D pozdrawiam TAK. Przynajmniej ja tak zrobiłem, bo kable do klaksonu wychodzą z przekaźnika, który wytrzymuje 30 amperów i jest zabezpieczony w skrzynce bezpiecznikowej wkładką 20-25A. Dla sprężarki spokojnie wystarczy. Chyba że nie masz przekaźnika... wówczas możesz trąbić ale krótko, bo zgrzejesz wyłącznik klaksonu. Hough Biały Człowieku. Edytowane 18 Września 2007 przez DA REK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 ... witam Panowie ... powiedzcie mi jak białemu człowiekowi :bigrazz: : czy mogę bezpośrednio podpiąć zasilanie sprężarki pod kable od oryginalnego klaksonu??? bez żadnych przekaźników, srików i temu podobnych ... :) pozdrawiam Zdecydowanie odradzam. Możesz się cieszyć z "trąbnięcia".... ale krótko. Niejednemu się popaliły styki w przełączniku (gdy nie miał przekaźnika). Przekaźnik to nie problem podłączyć, powinien być w zestawie z fanfarami i daje Ci spokój sumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Zdecydowanie odradzam. Możesz się cieszyć z "trąbnięcia".... ale krótko. Niejednemu się popaliły styki w przełączniku (gdy nie miał przekaźnika). Przekaźnik to nie problem podłączyć, powinien być w zestawie z fanfarami i daje Ci spokój sumienia. Dokladnie.Ja tez mam fanfary zamiast oryginalnego klaksonu, ale ............. w zestawie jest przekaznik wiec go podlaczylem aby "miec pewnosc" :) Poza tym to jest w sumie 15 minut roboty a chyba warto jezdzic spokojnie ze nic sie nie zjara :bigrazz: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harlista Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Od pewnego (zimowego) czasu coraz częściej zastanawiam się nad zainstalowaniem chromowanych metalowych fanfarów (tub) napędzanych sprężarką. Wszystko jest oczywiście w komplecie i do kupienia od zaraz.Pytanie mam troszkę techniczne - kto z Was instalował takie tuby i czy były jakiekolwiek problemy z obciążeniem instalacji, bo jak wiadomo trochę to prądu musi pobrać aby dobrze dmuchnąć.Pozdrawiam BAD BOYhttp://www.wolo-mfg.com/air.htm Cytuj THIS IN NOT ABOUT DRIVING ANYMORETHIS IS A FUCKING FASHION SHOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawos Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Ja mam tylko ,,chińczyka" i też mu zamontowałem fanfarki, a co.... :bigrazz: fanfary 1fanfary 2fanfary 3fanfary 4 Muszę jeszcze tylko wężyk powietrza między sprężarką a trąbkami, dać w jakiejś osłonce (podobnie jak przewody), bo tak jak jest, to nie bardzo mi pasuje. :icon_evil: Sprężarkę podłączyłem oczywiście przez przekaźnik, a oryginalne przewody od klaksonu wykorzystałem do sterowania przekaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Muszę jeszcze tylko wężyk powietrza między sprężarką a trąbkami, dać w jakiejś osłonce (podobnie jak przewody), bo tak jak jest, to nie bardzo mi pasuje. :flesje: Możesz zastosować otulinkę z węża od prysznica :-). Wyjdzie taniej niż z katalogu, a efekt bardzo podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 ... dobra, niech będzie przekaźnik :flesje: ...a teraz proszę o instrukcje (tylko prostą) ja podpiąć przekaźnik mając do dyspozycji dwa wystające kable od oryginalnego klaksonu ... ... w zamian przeprowadzę remont jakiegokolwiek silnika ... :D ---> bo umiem :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawos Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 ... dobra, niech będzie przekaźnik :) ...a teraz proszę o instrukcje (tylko prostą) ja podpiąć przekaźnik mając do dyspozycji dwa wystające kable od oryginalnego klaksonu ... ... w zamian przeprowadzę remont jakiegokolwiek silnika ... :D ---> bo umiem :bigrazz: pozdro Podłączenie jest bardzo proste: ;) - wypinasz oryginalny klakson, kable od niego podłączasz jako sterowanie cewki przekaźnikaczyli są to styki o nr 85 i 86 (przekaźnik do świateł samochodowych 30A lub ten który jest w zestawie ze sprężarką)- do styku nr 30 wpinasz przewód prądowy (najlepiej 4 kwadrat) i ciągniesz go do plusa akumulatora, po drodze oczywiście musisz wpiąć bezpiecznik 25A- od styku 87 dajesz przewód do sprężarki- od drugiego styku w sprężarce dajesz przewód do masy motocykla Ot i wszystko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Podłączenie jest bardzo proste: :P - wypinasz oryginalny klakson, kable od niego podłączasz jako sterowanie cewki przekaźnikaczyli są to styki o nr 85 i 86 (przekaźnik do świateł samochodowych 30A lub ten który jest w zestawie ze sprężarką)- do styku nr 30 wpinasz przewód prądowy (najlepiej 4 kwadrat) i ciągniesz go do plusa akumulatora, po drodze oczywiście musisz wpiąć bezpiecznik 25A- od styku 87 dajesz przewód do sprężarki- od drugiego styku w sprężarce dajesz przewód do masy motocykla Ot i wszystko ;) ... i stała się jasność ... dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 ... i stała się jasność ... dzięki :biggrin: Chyba chciales napisac ............... i stala sie ... głosnosc :biggrin: :biggrin: No i masz remont silnika zalatwiony :banghead: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 ... mam nauczkę - muszę trzymać pape na kłódkę :icon_mrgreen: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merlin Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A ja tak umocowałem moje trumbki :) Założyłem je na szybko przed kumpla ślubem i jak dłużej potrąbiłem ,to sprężynka włącznika się rozhartowała,musiałem naprawiać. Ale juz jest ok!Foty mojego montarzu: http://img174.imageshack.us/my.php?image=p1090242ew9.jpghttp://img259.imageshack.us/my.php?image=p1090243dc8.jpghttp://img267.imageshack.us/my.php?image=p1090241hn8.jpghttp://img251.imageshack.us/my.php?image=p1090240jy5.jpghttp://img505.imageshack.us/my.php?image=p1090238zc1.jpghttp://img74.imageshack.us/my.php?image=p1090242bd4.jpg Podoba mi się. Powiedz, gdzie kupiłeś fanfary, bo wyglądają nieźle (nie są tak długie). Czy do mocowania stosowałeś jakieś ustrojstwa amortyzujące. Zamierzam założyć fanfary lub fanfarę ale na dodatkowym włączniku, pozostawiając fabryczny klakson.Merlin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) ... ja w końcu zamontowałem je tak : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...de81eecb13.htmlsprężarka poszła w dekiel pod siedzeniem. mam tylko jeden problem: jak za długo trąbie to się sprężareczka przegrzewa :crossy: Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez hary kapuchan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 ciekawe co bedzie jak po mokrym pojezdzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi