?ukaszsti Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Dzięki za odpowiedź, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koral-wr Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Hej akiraoneDzieki za odpowiedz - jezeli wcisne sprzeglo troche cichnie to jest chyba normalne w Yz450 tez tak mam rozkrecalem oba sprzegla i pracuja tak samo wiec chyba wszystko jest spoko.Pozdrawiam Koledzy planuję kupić Yamahę yzf lub wr 450 08'. Czy dobrze rozumiem, że obydwa motocykle są z takim samym motorem tylko yzf nie trzeba odblokowywać? Generalnie chcę mieć motocykl z tej dwójki który lepiej nadawałby się do supermoto. Czy po odetkaniu WRa "mam" teoretycznie YZFa plus starter, licznik i światla? Oczywiście pomijam inne rzeczy ktore muszę wymienić do supermoto. Jezli masz ochote jezdzic tylko po torze SuperMoto to bierz YZ jest kosa ale da sie opanowac a jezeli chcesz miec moto na wycieczki lesne i czasem zalozyc kola SM to wez WR jest bardziej cywilizowana oprocz zegara i rozrusznika, swiatel ma bardziej miekkie zawiasy nie mecza tak jak w YZ przy dluzszych wycieczkach. Jezdzilem na YZ450 `04 -/do sprzedania/ przez jeden sezon i mam dosyc po torze super tylko jeszcze trza umiec jezdzic motocrosem a do enduro mordega - podjazdy z miejsca ale na zwirowni bo w lesie ciagle guma i plecy charakterystyka oddania mocy jest " ON -> OFF" i juz nie mowiac o zawieszeniach ktore sa sztywno zestrojone do skokow a nie pyr pyr do lasu. Kiedy kupilem WR450 `06 to teraz wiem jaka jest roznica miedzy YZ a WR - jest zaje... duza. - no i ten rozrusznik :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 dzieki za odpowiedzi. Skoro zmiana tloka to mam pytanie jakie tloki byly by dobre , ktore polecacie?Moze troche glupie ale czy rozmiar tloka dobiera sie pod rozmiar kazdego pojedynczego cylindra czy raczej rozmiar jest zawsze taki sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akiraone Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 dzieki za odpowiedzi. Skoro zmiana tloka to mam pytanie jakie tloki byly by dobre , ktore polecacie?Moze troche glupie ale czy rozmiar tloka dobiera sie pod rozmiar kazdego pojedynczego cylindra czy raczej rozmiar jest zawsze taki sam? Ja do swojego biore OEM Yamaha (nominal) bo nikasil jak nowy....W Twoim przypadku trzeba najpierw zagladnac do srodka i pomierzyc najlepiej (bo moze juz byl kiedys wymieniany a nawet moze masz tuleje ale nie sadze) a jesli aftermarket to tylko Wiseco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koral-wr Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Ja do swojego biore OEM Yamaha (nominal) bo nikasil jak nowy....W Twoim przypadku trzeba najpierw zagladnac do srodka i pomierzyc najlepiej (bo moze juz byl kiedys wymieniany a nawet moze masz tuleje ale nie sadze) a jesli aftermarket to tylko Wiseco. Dokładnie ja tez polecam Wiseco mialem kiedys w XT 600 sprawdzil sie super a moto dostalo tyle powera ze hej. Tylko pierscienie byly slabe ale jak zmienilem na org. to spowrotem bylo super aftermarketowe sie starly po jednym sezonie - luz na uszczelniajacym byl 0.1mm :biggrin: po ok 6tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Witam, może mi ktoś napisać ile waży wr 400? I jak to wkońcu jest z jej mocą? Różne źródła podają od 45 do 55 kM sam już nie wiem :lalag: Pozdro Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekpust Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Ile KM ma wpełni odblokowana yamaha wr250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Miał ktos doczynieina z wr 400? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekp Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Sporo tu pytań a mało odpowiedzi :)Dołoze kolejne-czym róznią sie i jakie sa wersje wr 450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koral-wr Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 LUDZIE POMOCY !!!Czy spotkaliście się kiedyś z tym że moto nie pali z rozrusznika a z kopaczki tak ? Ale od początku. W niedziele mialem troche czasu wiec postanowilem sie przewietrzyc. Na poczatek mala zwirownia kilka podjazdow a potem las i tam zaczal mi moto strzelac w wydech przy odkrecaniu mysle swieca albo paliwo w pewnym momencie zawracalem i zgasl. Rozkrecilem pol motorka i nic swieca cala a iskry niet. N o to mowie lipa i na sznurek do kumpla. Jadac na holu wrzucilek 2 bieg i odpalil mowie czary mary nie. Jazda dalej ok 15 km i gasilem go guzikiem pozniej znowu nie chcial odpalic z rozrusznika no to sie wkur... i go kopie 1-2-3 odpalil mowie kur... co jest no i kita do domu.Wczoraj przyszedl do mnie kolega elektronik seri jest dobry ale niestety nie rozgryzl tego. Jest ulad ktory daje sygnal do modolu ze moto kreci rozrusznikiem ominalem to i nic. A akumulator jak dzwon kreci jak szalony. Nawet podlaczalem na krotko rozrusznik dajac mu prad bezposrednio i nic nie ma iskry.Jak kopiesz to iskra jest i z popychu tez jest a jak krece rozrusznikiem to niema co jest moze ktos wie ?Kazda wypowiedz bardzo cenna prosze o opinie.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Hey.Zastanawiam się jak jest na prawdę z wytrzymałością WR 450... Na youtubie znalazłem takie coś: Część pierwsza: Część druga: Co o tym sądzicie? Proszę o komentarze. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto1100 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 witam jakie jest spalanie w terenie i na asfalcie wr450?...i czy to moto wogole sie nadaje na czarne? np. na traske 1000km...pmijajac niewygode itp.. chodzi mi o to czy sprzet sie nie zajedzie za szybko? probowalem znalezc odp. w archiwum,ale bezskutecznie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaudia01111 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 nie pomogę ci ale WR250 F ma 41KM tyle wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Hey.Zastanawiam się jak jest na prawdę z wytrzymałością WR 450... Na youtubie znalazłem takie coś: Część pierwsza: Część druga: Co o tym sądzicie? Proszę o komentarze. Pozdrawiam, Maciek Cześć! Może nie powinienem się wypowiadać, bo nigdy nie miałem tego moto, ale WR jako jedyna z hard enduro ma suchą miskę, co daje jej że: po pierwsze nie ma momentów niedostatecznego smarowania (choć większość hard enduro jest w 100% na łożyskach, ale tak czy inaczej sucha miska przedłuża żywotność), daje ona również to że jest więcej oleju i jest on chłodzony w oil tank..... Dodając do tego szklankowe popychacze... hmmm Myślę ze jeśli chodzi o żywotność WR nie ma konkurencji... no chyba że zaliczysz DRZ do hard enduro...... Widziałem te filmiki 30 000 i latamy dalej.... EXC, Husaberg mogą o tym tylko maaaaarzyć :icon_mrgreen: Edytowane 2 Listopada 2008 przez Lucass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) witam ponownie tak wiec dowiedzialem sie od was ze Wiseco tlok najlepiej wpakowac do wr 250f a co z lancuszkiem rozrzadu macie moze tez jakis liderow?? pozdro :buttrock: Edytowane 18 Listopada 2008 przez Ryjek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi