kolo98 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Mam problem poniewaz chce zrobic tuning mojej dt mam juz wydech gianneli, teraz kupilem cylinder mallosi i tu zaczyna sie problem poniwaz nie weim co dalej...1)od jakiego moto mozna wziac gaznik wiekszy albo skad wziac dysze 2)skad wziac tuning kruciec ssacy jesli ow taki jest ptrzebny3)--------||------------membrany lub same listki 4) co mozna jeszcze zrobic zeby to wszystko ze soba grało ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakret2 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 tu powinienes znalezc to czego szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Mam problem poniewaz chce zrobic tuning mojej dt mam juz wydech gianneli, teraz kupilem cylinder mallosi i tu zaczyna sie problem poniwaz nie weim co dalej...1)od jakiego moto mozna wziac gaznik wiekszy albo skad wziac dysze 2)skad wziac tuning kruciec ssacy jesli ow taki jest ptrzebny3)--------||------------membrany lub same listki 4) co mozna jeszcze zrobic zeby to wszystko ze soba grało ????????????Z cylindrami malossi jest lipnie ponieważ ciezko jest do niego dostać tłok,ja sobie założyłem poliniego,kruciec miałem bo od 53V(taki już był u mnie w silniku) gażnik 26mm dellorto,z membrany zdjołem te blaszki(co dociskaja te listki) i narazie ładnie chodzi moze pali mi z 4-5 kopa ale jak sie rozgrzeje to idzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 gaznik w DT'tce ma bardzo grube scianki takzez krociec ma spora srednice ale gardziel jest maly. To w zacznym stopniu ulatwia dobranie gaznika! Od KDX125 pasuje idealnie tylko od strony airbox'u krociec nachodzi ciezko. Zostawiaj orginalny krociec i szukaj gaznika z ta sama srednica z zewnatrz ale z wieksza gardzielapzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 tu powinienes znalezc to czego szukaszale gdzie?? Z cylindrami malossi jest lipnie ponieważ ciezko jest do niego dostać tłok,ja sobie założyłem poliniego,kruciec miałem bo od 53V(taki już był u mnie w silniku) gażnik 26mm dellorto,z membrany zdjołem te blaszki(co dociskaja te listki) i narazie ładnie chodzi moze pali mi z 4-5 kopa ale jak sie rozgrzeje to idzie pięknie.Ja juz mam skad wziac tłok malossi. Ja mam 53v i to jest wtedy jakis inny kruciec?A i skad wzioles gaznik dellorto 26mm ( a ile jest w dt gryginał mm?) gaznik w DT'tce ma bardzo grube scianki takzez krociec ma spora srednice ale gardziel jest maly. To w zacznym stopniu ulatwia dobranie gaznika! Od KDX125 pasuje idealnie tylko od strony airbox'u krociec nachodzi ciezko. Zostawiaj orginalny krociec i szukaj gaznika z ta sama srednica z zewnatrz ale z wieksza gardzielapzdra gdzie mozna dostac gaznik od kdx125 bo ja nie moge znalezdz na allegro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 ale gdzie??Ja juz mam skad wziac tłok malossi. Ja mam 53v i to jest wtedy jakis inny kruciec?A i skad wzioles gaznik dellorto 26mm ( a ile jest w dt gryginał mm?)a gdzie mozna dostac gaznik od kdx125 bo ja nie moge znalezdz na allegro :) Z cześciami do KDX jest troche nie za bardzo bo prawie nigdzie nie ma moze na ebayu by sie coś znalazło,a ja dokupiłęm Dellorto(włoski) mają go aprilie i chyba NSR125 też no jak jest wieksza gardziel to moto wtedy jest bardziej czulsze do dodanie ..gazu'' tyle ze gorzej zimnie zapala ale ciepły na dyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Kurde jak patrzylem dszisiaj to kruciec ssacy ma taka sama srednice co w gazniku wiec jak zaloze wiekszy gaznik to bedzie za maly kruciec czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja juz mam skad wziac tłok malossi. Megabet, czy masz inne źródło? Bo ja też mam Malossi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Już lepiej kupić DT 125, albo taki silnik , ponieważ bardzo trudno dostać tłok albo inne części do innych części tuningowych. Ja tak radze... Już lepiej kupić DT 125, albo taki silnik , ponieważ bardzo trudno dostać tłok albo inne części do innych części tuningowych. Ja tak radze... Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudaj Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Jeżeli chodzi o gaźnik to proponuje poszukać od MTX 125RG, taki jak ja mam. Tzn Dellorto 26mm. Tutaj masz link do aukcji, gdzie gość sprzedaje dwa motorki z tymi gaźnikami, może ma taki na zbyciu.http://motoallegro.pl/item161160338_honda_...ne_enduro_.html Pozdro Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 no z megabetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi