boomer5 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 witam. mam okazje kupić wahacz z łożyskami i przegubem wachacza za nieduże pieniądze (ale też nie mało) tylko od młodszego rocznika ( 02-04 ) a ja mam 99r.czy to będzie pasowało jak wszystko przeloże. bo chodzi mi głównie o łożyska ale nowe to BARDZO drogie są. niech ktoś poradziodrazu mówie że opcji przymieżenia i sprawdzenia czy dobre niemam :lalag: sorry za błędy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 niech sprzedający pomierzy ten wahacz i poda wymiar żebys mógł porównac :clap: popatrz na bikepics czy wahacze z danych roczników sie od siebie różniątylko tyle moge pomóc, nie znam tego modelu Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 ludzie wejdzicie na strone yamahy a tam sa wszystkie rysunki jak jest tak samo to okey jak nie to nie, roznice widac z miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minoo Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 ludzie wejdzicie na strone yamahy a tam sa wszystkie rysunki jak jest tak samo to okey jak nie to nie, roznice widac z miejsca hmm co chcesz przez to powiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Prawdopodobnie kolega miał to na myśli-ja podam Ci to na tacy:http://www.mrcycles.com/fiche_section_detail.aspMarkę, model, rocznik zmieniasz klikając w "change vehicle".Źródło linku-Leśnik, podał zbiorcze linki do fiszek i manuali na MotoX, i z tego korzystałem.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witson Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Jemu chodzi o zupełnie co innego, w tych manualach nie ma wymiarów i nie pisze czy łożyska od modelu 2002 mają takie same wymiary jak w modelu 1999 a o to właśnie chodzi boomerowi, to że będzie dłuższy lub krótszy nie ma znaczenia, zazwyczaj jest tak że te części różnią sie od siebie nieznacznie ale mając cały wahacz można by spróbować założyć go do ramy 99. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) No dobrze-ale korzystając z fiszek zobaczy po numerach katalogowych czy to są te same numery, czy inne, a być może będa podane wymiary łożysk. To jest pierwszy krok do przeprowadzenia wywiadu/śledztwa.Klikasz na rocznik 99`, potem na 02`, robisz notatki i porównujesz czy to samo/czy inne. Edytowane 30 Stycznia 2007 przez jarek s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witson Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Już przez to przechodziłem, zamówiłem ze stanów kosyłke tylniego amorka z modelu 2001 a mam yz 1999, części katalogowe różnią się między modelami np ty czymś takim że pisze yz99 z przodu ma xxx-1234-xx model 01 yyyy-1234-yy Wymiarów nie ma. Na szczęście okazało sie że wystarczy przełożyć jeden element z modelu 99 do kołyski 01 i wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Yamaha zazwyczaj daje podobne numery jak wyzej albo nic nie zmienia i dalej sa takie same. Ja sprawdzalem walek zmiany biegow do 04 to byl taki sam jak w 96. Na rynku oczywiscie 96 jest duzo tanisze (uzywane) niz 04 taka znalazlem i kupilem. Wyglada jak nowka sztuka zero wytarc itd itp. Pisze to po to ze jezeli jedna metoda jest dobra to ja zatrzymuja jak najdluzej, a nieznaczne roznice moga sie brac z tego ze lozysko jest z innego materialu.Jak potrzebujesz dokladnych danych to wal na to forum http://www.thumpertalk.com/forum/forumdisp...sprune=-1&f=198 Chlopaki sa mega pomocni wklej fotki co potrzebujesz zeby zmierzyc i jak ktorys bedzie robil remont to zmierzy i ci poda. A tak wogole mnostwo z nich robilo przeszczepy i klony tzn. brali 3 motocykle z roznych lat i skladali w jeden nie do za*eb*nia.Poz i Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi