losiu Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Witam 2 dni temu kupiłem ściągniętego gpz 1000 rx i mam mały problem mianowicie gdy się zagrzeje nie kreci rozrusznik nie wiem czy to wina kabli czy może sie on w jakiś sposob sie przegrzewać ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Moze szczotki sa juz u kresu zycia,ja bym na to wlasnie sawial.Ale moze to cos innego,najlepiej opisz to dokladniej co sie dzieje jak naciskasz przycisk startera itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 właśnie o to chodzi że nic się nie dzieje, jedynie głośno chodzi rozrusznik i strzela ... :/. NA ZIMNYM BEZ PROBLEMU KRĘCI chociaż podejrzanie załapuje raz tak raz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Uszkodzone sprzeglo rozrusznika, oprocz tego sprawdz stan naladowania akumulatora i zakres ladowania aku - sprawdzasz na wolnych z wlaczonym swiatlem i potem 5 tys obr tez ze swiatlem voltomierzem z klem aku.Odczyt powinien byc 14 - 14.5V. Akumulator tez badasz z wlaczonym swiatlem przy zgaszonym silniku - powinien pokazac wiecej niz 12V.Jak tu wszystko bedzie OK, to dopiero potem sprawdzasz stan rozrusznika. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Dzieki panowie za odpowiedz już znalazłem przyczyne (zaśniedziałe kable [motor długo stał] :/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witam ponownie mam jeszcze jeden problem :/ Z motoru sączy sie olej , prawdopodobnie z miski olejowej (nie szczelna uszczelka) rozbierając po kolei wszystko dokopałem się do króćcow od chłodnicy oleju i teraz mam pytanie do starszych braci: czy po odkreceniu ich mogą się w jakiś sposob zapowietrzyć ?????? Nie chcę ich ruszać bo wiem że łatwo jest coś spiep.. wieć prosiłbym o radę Z GORY DZIĘKI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wioslarz Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam! Chłodnicy oleju nie da sie zapowietrzyc!! Ba w tym motocyklu nawet ukladu chlodznie nie musisz odpowietrzac tylko jak zalewasz to najlepiej jak motor chodzi i koniec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiu Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 WIE KTOŚ może jak wyciagnać z niego pompę wodną ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wioslarz Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Nic prostszego chyba nie mozna sobie wymarzyc w tym motocyklu! Odkresasz dwie z pieciu srób które sa w pompie i wyciagasz ja do siebie! czyba ze ktos do uszczelnienia uzył sylikonu to musisz uzyc jakis specjalistycznych narzedzi np. śrbokręt badz cos innego do podwarzenia od dołu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi