Adam M. Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) Co ty chlopie, chcesz miec uzywki w R6 ???Nie rozumiem tu tej oszczednosci, na ile taka guma z 3 mm bieznika ci starczy ?Nie mowiac o tym ze razem ze zuzyciem bieznika zmienia sie charakterystyka opony, np dobre opony Metzeler z 3 mm bieznika robia sie juz kiepskie :icon_razz:IMHO na oponach i hamulcach oszczednosci sie nie robi. Adam M. Edytowane 23 Stycznia 2007 przez Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ostatnio kupiłem dwie opony używane na allegro w bardzo dobrym stanie...jedna do cbr jeszcze nie założyłem ..druga Bridgestone 014 190 i wszystko cacy... a zapłaciłem za jedną nie całe 300zł... Jeśli kupujesz nowy komplecik...zakładasz...jeździsz... wiadomo że tył zużyjesz szybko...a przód będzie jeszcze w tym momencie w stanie bardzo dobrym... to wtedy nie ma sensu kupować tylnej nówki...można znaleźć lekko używaną w dobrym stanie i dojeździć do końca obie gumy..a potem zakupić cały komplet nówek... no ale tak w Polsce trzeba kombinować...jeśli 3/4 miesięcznej wypłaty poświęcić trzeba na nowe gumy...w Anglii komplet nowych opon miałem za 4 dni pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puczy Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 witam. Ja jeżdże na używkach. I nie mam z tym problemu. trzeba zwrócić uwagę na rok produkcji opony żeby stara nie była, żeby nie miała żadnych odkrztałeceń. Szczególnie przód. A co do zamiany opony na 190tkę to zależy jak jeździsz. Jeżeli bawi cię stunt to jak najbardziej a jeżeli bardziej tor i prędkości powyżej 200km/h to nie ród tego błedu. 190/50 jest szersza od 180/55. jeżeli masz motor który ma mieć 180tkę to na takiej jeździj. chyba że stun- to na 190tce lepiej na koło staje bo większą powiechrznią przywiera ale i tak trzeba spuścić. Ja miałem i taką i taką załorzoną. I jestem na 180/55/17. na temtej woziło w zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi