Sadek Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 śmigam Honda CX 500 i, co jest znamienne dla tego modelu, odczuwam nieprzyjemne drgania kierownicy. Wibracje powodują drętwienie palców i ogólny dyskomfort. Jako remedium wymyśliłem końcówki kierownicy - tłumiki drgań. Moje pytanie - tłumiki o jakiej masie wybrać? Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 1. wywazales kolo przod?2. czy wibracje sa zalezne od rpm silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 kolo przod jest nowe(kupiony z trefna felga) i wywazone, drgania wystepuja przy predkosciach przelotowych(lub inaczej - zaczynaja byc dokuczliwe po kilkudziesieciu kilometrach w trasie - po dlugim czasie), przy niskich predkosciach to nie wiem, bo jezdze malo z niskimi predkosciami, czy zaleza od rpm - trudno powiedziec to napisal Sadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 do wyboru są końcówki o masie od ok 25 g do 300 g, wiec pytanie o to jak to jest z doborem masy końcówek, czy zależą od modelu, pojemności czy tam czegokolwiek, czy 300 g nie urwie kierownicy? :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Na pewno nie urwie, bo mam w swoim wibratorze o podobnej wadze, dobrze daja sobie rade z tlumieniem drgan kierownicy, ale reszta motocykla tez wibruje :D Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi