Tomek77 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Poradźcie mi jak się nasącza filtr powietrza gąbkowy, ile oleju ma być na filtrze, czy tylko z jednej strony się go nasącza czy z obydwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 1. foliowa torebka2. wkładasz filtr do torebki3. wlewasz kapke oleju(zależy od wielkości filtra)4. miętolisz torebkę z filtrem aż do uzyskania jednolitego odcienia (olej do filtra jest charakterystycznej barwy dla danej marki)*5. jeśli wydaje się że mało oleju to dolewasz i ponownie miętolisz Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek77 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 A jesli mam olej w sprayu to jak grubo pokryć filtr tym olejem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 enduromaster a jak masz filtr z plastkowym stelazem to tez mietolisz :flesje: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 psiknij od serca. na filt gabkowy o powiertzchni ok 20X15 wlalem z 60 ml czy troszke wiecej oleju. nie martw sie, ze bedzie za duzo. kazdy filtr ma specjalny otwor spustowy. zas jezeli w sloneczny, cieply dzien bedize ci z niego lecialo, oznacza to mniej wiecej tyle, ze dobrze zabezpieczyles swoje moto:D co do sprayu to psiknij lepiej wiecej jak mniej. ciezko to bediz ewytlumaczyc, zdaj sie na intuicje albo uderz do tych ludzi, ktorzy reperuja kilka motocykli dziennie, mzoe oni lepiej ci to wytlumacza. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 enduromaster a jak masz filtr z plastkowym stelazem to tez mietolisz :biggrin: stelaż oczywiście sobie czeka przy motocyklu :biggrin: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 są filtry z wbudowanym :biggrin: np ttr :biggrin: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek77 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Dzięki, bardzo mi pomogliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
formatx Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 A czym myjecie takie filtry, bo słyszałem ze mozna benzyną. A czym myjecie takie filtry, bo słyszałem ze mozna benzyną. J myje wodą z ludwikiem ale nie wiem czy to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek77 Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Filtr nasączyłem tak aby był równomiernie i dokładnie pokryty olejkiem, a wcześniej umyłem w purze uniwersal, piana była konkretna i myłem tak długo że stracił zapach smarów. Mam nadzieję, że to tak sie właśnie robi. Filtr nasączyłem tak aby był równomiernie i dokładnie pokryty olejkiem, a wcześniej umyłem w purze uniwersal, piana była konkretna i myłem tak długo że stracił zapach smarów. Mam nadzieję, że to tak sie właśnie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 ciepła woda + ludwik, ekstrakcyjną można umyć jak ci się bardzo spieszy, np na zawodach Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
formatx Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 A wiec jednak stary ludwik najlepszy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rez Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 A ja mam pytanie czy można penzoilem piknąć taki filtr żeby go nasączyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaju3 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 a jak sie niema specjalnego oleju to mozna nasaczyc zwyklym olejem do 2-taktow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 A ja mam pytanie czy można penzoilem piknąć taki filtr żeby go nasączyć ??Jesli penzoil robi oleje do filtra to jak najbardziej, sucha gąbka to tylko ramka a role filtra pelni wlasnie olej lub spray.Wiec tutaj najwazniejsza jest lepkość i jesli bedziesz robil to olejem to nie psikaj tylko wymocz gabke w nim dokladnie(dobry pomysl z tym woreczkiem foliowym) i nie obawiaj sie nie bedzie nic cieklo,on jest cholernie lepki..pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi